Min side Kundeservice Bli medlem

Etikk for profesjonelle

Denne boken er skrevet for de som arbeider med mennesker og de som utdanner seg til yrker der de skal jobbe med andre. Det er en innføring i profesjonsetikk. I mange år har Paul Leer-Salvesen undervist og veiledet studenter som forbereder seg til et yrkesliv der de kommer tett på andre mennesker fordi de har noe å gi dem: kunnskap, ferdigheter, helsetjenester, omsorg, råd og beskyttelse. Les mer

359,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Denne boken er skrevet for de som arbeider med mennesker og de som utdanner seg til yrker der de skal jobbe med andre. Det er en innføring i profesjonsetikk. I mange år har Paul Leer-Salvesen undervist og veiledet studenter som forbereder seg til et yrkesliv der de kommer tett på andre mennesker fordi de har noe å gi dem: kunnskap, ferdigheter, helsetjenester, omsorg, råd og beskyttelse. I slike forhold er etikk og etisk refleksjon helt nødvendig. For vi bærer alle det moralske ansvaret for det vi gjør mot andre, også på jobben.
Boken inneholder etisk teori og øvelser i etisk analyse fordi den er ment å kunne brukes som lærebok på flere profesjonsutdanninger. Derfor vil forskjellige profesjoner komme frem i caser og eksempler: lærer, barnehagelærer, sosionom, barnevernsarbeider, sykepleier, lege, vernepleier, terapeut, politi, fengselsbetjent og advokat. Det er store forskjeller mellom disse yrkene, men det er også likhetspunkter. Dessuten blir det stadig viktigere at profesjonene gjør seg kjent med hverandre og øver seg opp til å samarbeide. Det er ikke minst blitt tydelig i koronakrisen med de store utfordringer den har gitt profesjonene.
Paul Leer-Salvesen har skrevet romaner, barne- og ungdomsbøker og fagbøker. Han har jobbet som journalist, forfatter, fengselsprest og professor i teologi og etikk.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
183
ISBN
9788245033281
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Etikk for profesjonelle
Format
21 x 14 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Etikk for profesjonelle:

Etikk

Siri Granum Carson
Paperback 
429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv