Meny
 

Finnes altruisme?

kultur, gener og andres velferd

; Eivind Lilleskjæret (Oversetter)

Serie: Cappelens upopulære skrifter 68

«Finnes alturisme? er en velskrevet bok om et spennende spørsmål som byr på mange gode argumenter og betraktninger.» Hannah Monsrud Sandvik, minervanett.no 28. januar 2016»

Finnes den ekte, uselviske altruismen? Eller har den naturlige utvelgelsen gjort oss umedgjørlige og egoistiske i vår streben etter overlevelse? David Sloan Wilsons «kortfattede bok om et stort spørsmål» er ikke bare en invitasjon til å delta på en utfordrende reise gjennom evolusjonsbiologien, men også et ambisiøst og entusiastisk vitenskapelig forsvarsskrift for betydningen av altruisme - ikke bare for menneskeartens overlevelse, men også for fremtiden til global politikk, forretningsutvikling og utformingen av politiske retningslinjer. Les mer
Vår pris
249,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 249,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Finnes den ekte, uselviske altruismen? Eller har den naturlige utvelgelsen gjort oss umedgjørlige og egoistiske i vår streben etter overlevelse? David Sloan Wilsons «kortfattede bok om et stort spørsmål» er ikke bare en invitasjon til å delta på en utfordrende reise gjennom evolusjonsbiologien, men også et ambisiøst og entusiastisk vitenskapelig forsvarsskrift for betydningen av altruisme - ikke bare for menneskeartens overlevelse, men også for fremtiden til global politikk, forretningsutvikling og utformingen av politiske retningslinjer. Uten å la seg avskrekke av den kompleksiteten som tidligere kjennetegnet biologivitenskapen gjennom dens legitimering av rasediskriminering, totalitær undertrykkelse og rå kapitalisme, foreslår Wilson et modig, vitenskapelig fundert paradigmeskifte: en overgang fra en verden preget av den konkurranselystne arten homo economicus til en verden hvor samarbeid og altruisme er garantister for menneskets overlevelse på jorda.


Fra Nina Witoszeks etterord til Finnes altruisme?

Fakta

Bla i boka

Anmeldelser

«Finnes alturisme? er en velskrevet bok om et spennende spørsmål som byr på mange gode argumenter og betraktninger.» Hannah Monsrud Sandvik, minervanett.no 28. januar 2016»

«... et engasjert og entusiastisk kampskrift for altruisme som den beste vei for å løse globale og mellommennesklige utfordringer.» Per Jakob Skaanes, Bedre skole 1/2016»