Min side Kundeservice Bli medlem

Finnes altruisme?

kultur, gener og andres velferd

«... et engasjert og entusiastisk kampskrift for altruisme som den beste vei for å løse globale og mellommennesklige utfordringer.»

Per Jakob Skaanes, Bedre skole 1/2016

Finnes den ekte, uselviske altruismen? Eller har den naturlige utvelgelsen gjort oss umedgjørlige og egoistiske i vår streben etter overlevelse? David Sloan Wilsons «kortfattede bok om et stort spørsmål» er ikke bare en invitasjon til å delta på en utfordrende reise gjennom evolusjonsbiologien, men også et ambisiøst og entusiastisk vitenskapelig forsvarsskrift for betydningen av altruisme - ikke bare for menneskeartens overlevelse, men også for fremtiden til global politikk, forretningsutvikling og utformingen av politiske retningslinjer. Les mer

299,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Finnes den ekte, uselviske altruismen? Eller har den naturlige utvelgelsen gjort oss umedgjørlige og egoistiske i vår streben etter overlevelse? David Sloan Wilsons «kortfattede bok om et stort spørsmål» er ikke bare en invitasjon til å delta på en utfordrende reise gjennom evolusjonsbiologien, men også et ambisiøst og entusiastisk vitenskapelig forsvarsskrift for betydningen av altruisme - ikke bare for menneskeartens overlevelse, men også for fremtiden til global politikk, forretningsutvikling og utformingen av politiske retningslinjer. Uten å la seg avskrekke av den kompleksiteten som tidligere kjennetegnet biologivitenskapen gjennom dens legitimering av rasediskriminering, totalitær undertrykkelse og rå kapitalisme, foreslår Wilson et modig, vitenskapelig fundert paradigmeskifte: en overgang fra en verden preget av den konkurranselystne arten homo economicus til en verden hvor samarbeid og altruisme er garantister for menneskets overlevelse på jorda.

Fra Nina Witoszeks etterord til Finnes altruisme?

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
218
ISBN
9788202485313
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Does altruism exist?
Format
21 x 13 cm
Serie
Cappelens upopulære skrifter 68

Bla i boka

Anmeldelser

«... et engasjert og entusiastisk kampskrift for altruisme som den beste vei for å løse globale og mellommennesklige utfordringer.»

Per Jakob Skaanes, Bedre skole 1/2016

«Finnes alturisme? er en velskrevet bok om et spennende spørsmål som byr på mange gode argumenter og betraktninger.»

Hannah Monsrud Sandvik, minervanett.no 28. januar 2016

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Finnes altruisme?:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kvalmen

Jean-Paul Sartre
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv