Hva er etikk

Opplevelsen av at noe er urettferdig, er nesten uutholdelig. Vi mennesker har et dypt behov for at ting skal gå riktig for seg. Men hvordan vet vi hva som er rett?
I denne boken viser Arne Johan Vetlesen hvordan våre moralske vurderinger er påvirket av hvem vi er og hvilket samfunn vi lever i. Les mer

299,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Opplevelsen av at noe er urettferdig, er nesten uutholdelig. Vi mennesker har et dypt behov for at ting skal gå riktig for seg. Men hvordan vet vi hva som er rett?
I denne boken viser Arne Johan Vetlesen hvordan våre moralske vurderinger er påvirket av hvem vi er og hvilket samfunn vi lever i. Han utfordrer vante forestillinger om løgn, selvrealisering, forpliktelser, tillit og toleranse, og viser hvordan vår tids miljøutfordringer aktualiserer moralsk ansvar på en ny måte. hva er ETIKK er en klok og kunnskapsrik introduksjon til etikkens grunnleggende spørsmål.

«Han skriver vekselvis personlig og allmennt hele veien, på en måte som gjør utgivelsen til en av de beste i 'Hva er'-serien»
Tom Egil Hverven, Klassekampen

«... jeg blir imponert - for det er mildt sagt ingen lett oppgave å skulle si noe vettugt, velstrukturert og stimulerende om dette svære emnet...»
Frode Nyeng, Morgenbladet

«Til å introdusere etikken kunne man knapt valgt en mer velegnet veiviser enn professor Arne Johan Vetlesen»
Henrik Syse, Aftenposten

«... en forbilledlig tekst, lærd og lett på samme tid, om etikkens innhold og dilemmaer. Det er en pedagogisk prestasjon at så tradisjonelt tungt tilgjengelig stoff kan formidles så kortfattet og innsiktsfullt til en bred leserkrets.»
Geir Kjell Andersland, Bergens tidende

«... frem for alt skriver Vetlesen med et stort overblik, skarphed og personligt engagement. Det til tider vanskelige stof er fremragende formidlet på den begrænsede plads...»
Hans Alstrup Petersen i Gymnasieskolen
Les hele anmeldelsen her: http://www.gymnasieskolen.dk/article.dsp?page=21959

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
155
ISBN
9788215007922
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Originaltittel
Hva er etikk
Format
18 x 11 cm
Serie
Hva er 17

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hva er etikk:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Blodbok
Ny!

Blodbok

Kim De l'Horizon
Innbundet 
449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv