Kunsten og livet

en bruksanvisning

"Kunsten og livet: En bruksanvisning er en bemerkelsesverdig betraktningskunst om kunst (s)om livet. Kjetil Røed, takk for at du deler."

Marianne Solberg, Ny Tid

Hvem har kunsten betydning for, og hvorfor? Kunst er et unikt redskap for å bearbeide spørsmålet om hvem vi er og dermed også hva et godt liv kan være. I denne boka gransker Kjetil Røed elleve ulike dyder - oppmerksomhet, dømmekraft, tilbaketrekning, nysgjerrighet, erkjennelse, håp, samarbeid, tvisyn, håndverk, kjærlighet og solidaritet - gjennom kunstverk, med ambisjonen om å øve på verdier, med kunsten som plattform. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Hvem har kunsten betydning for, og hvorfor? Kunst er et unikt redskap for å bearbeide spørsmålet om hvem vi er og dermed også hva et godt liv kan være. I denne boka gransker Kjetil Røed elleve ulike dyder - oppmerksomhet, dømmekraft, tilbaketrekning, nysgjerrighet, erkjennelse, håp, samarbeid, tvisyn, håndverk, kjærlighet og solidaritet - gjennom kunstverk, med ambisjonen om å øve på verdier, med kunsten som plattform. Resultatet er utkast til «dydsarbeid», altså forsøk på å vise hvordan det å jobbe med verdier og spørsmålet om hvordan vi skal leve i tenkning rundt kunst også kan være et arbeid med å forstå oss selv - og inngå i ønsket om å finne en klarere sammenheng, retning og helhet - et mål - i vårt eget liv.

Detaljer

Forlag
Flamme
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
277
ISBN
9788282882675
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Kunsten og livet
Format
18 x 12 cm
Serie
F° 379

Anmeldelser

"Kunsten og livet: En bruksanvisning er en bemerkelsesverdig betraktningskunst om kunst (s)om livet. Kjetil Røed, takk for at du deler."

Marianne Solberg, Ny Tid

"Skarpt og vakkert om kunsten og livet (...) Røed legger listen høyt ved å knytte sine gode lesninger i utvalgte kunstverk til konkrete begreper fra dydsetikken. (...) Boken er ekstremt lekkert pakket inn av designer Aslak Gurholt. Har vi ikke rett og slett å gjøre med en slags selvhjelpsbok? For feinschmeckere? Jo, for sånne feinschmeckere, som er oppriktig glade i kunst, men som iblant føler seg som amatører i livet."

Knut Hoem, NRK.no

"Røed setter seg fore å vise hvordan kunsten har relevans for livet ved å vri den aristoteliske dydsetikken over i det han kaller i en dydsestetikk. (...) Stilleiet hans blir ofte barokt omstendelig, men han evner like fullt å formidle teorier og kunstverk forbilledlig i ordets rette forstand: slik at man ser dem for seg (...) mange av Røeds tolkninger gir berikende perspektiver"

Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kunsten og livet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

Oslo

Lasse Tur
Innbundet 
454,- 499,-
 

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
229,- 399,-
 

Urett

Martin Wåhlberg
Innbundet 
345,- 379,-
 

I går

Agota Kristof
Innbundet 
363,- 399,-
 

Kairos.

Jenny Erpenbeck
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv