Min side Kundeservice Bli medlem

Sårbarhetens filosofi

utvalgte essay

«Som leser aner man at Nussbaum hele tiden tenker og skriver med dette for øyet: Med en tålmodighet for alt som er menneskelig, i en tilnærming som er åpen og empatisk [...] Alt er fint lagt fram i Anders Dunkers sobre oversettelse.»

Maia Nordsteien Nielsen, Klassekampen 27. mai 2023

Martha C. Nussbaum er en av vår tids mest produktive nålevende filosofer og har publisert et stort antall bøker og artikler om alt fra antikk filosofi, moralfilosofi, politisk filosofi, feminisme til dyreetikk. Les mer

249,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Martha C. Nussbaum er en av vår tids mest produktive nålevende filosofer og har publisert et stort antall bøker og artikler om alt fra antikk filosofi, moralfilosofi, politisk filosofi, feminisme til dyreetikk. I denne utgivelsen i Cappelens upopulære skrifter presenterer vi fire essay som på hver sin måte handler om sårbarhet. For Nussbaum er sårbarhet et eksistensielt grunnvilkår og sårbarheten hos mennesker og dyr kommer til uttrykk på ulike måter gjennom hele livet. For Nussbaum utgjør samspillet mellom kroppslig sårbarhet og relasjonell kjærlighet grunnlaget for sosial og global rettferdighet.

De fire essayene har følgende hovedtitler: «Politiske dyr: hell, kjærlighet og verdighet», «Kapabiliteter og funksjonshemninger», «Kapabiliteter, krav og rettigheter» og «Å arbeide med og for dyr».

Forordet «Sårbarhetens filosofi: Martha C. Nussbaums intellektuelle biografi» er skrevet av Odin Lysaker.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
197
ISBN
9788202755904
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
21 x 13 cm
Serie
Cappelens upopulære skrifter 84

Bla i boka

Anmeldelser

«Som leser aner man at Nussbaum hele tiden tenker og skriver med dette for øyet: Med en tålmodighet for alt som er menneskelig, i en tilnærming som er åpen og empatisk [...] Alt er fint lagt fram i Anders Dunkers sobre oversettelse.»

Maia Nordsteien Nielsen, Klassekampen 27. mai 2023

«Alt i alt er denne utgivelsen et utmerket utvalg av sentrale arbeider fra Nussbaums hånd, utmerket oversatt av Anders Dunker, som stadfester hennes stilling som en av vår tids mest sentrale og innflytelsesrike filosofer. Og ikke bare hva gjelder posisjonene hun inntar, men også temaene hun tar opp, med funksjonshemmede mennesker og dyrs moralske status som aktuelle eksempler.»

Arne Johan Vetlesen, Ny Tid 8. juni 2023

«Det er overraskende lite utgitt på norsk av Martha Nussbaum, så det er prisverdig at Cappelen nå bidrar til å fylle dette hullet i sin serie med upopulære skrifter. [...] Menneskers sårbarhet og kapabilitet er viktige perspektiver for helsetjenesten. De kan hjelpe oss bort fra forestillinger om at instrumentell likebehandling er rettferdig eller tilstrekkelig. Hvordan dette skal gjøres i praksis er et et diskusjonstema i politisk filosofi.»

Berit Horn Bringedal, Tidsskriftet Michael 3/2023

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sårbarhetens filosofi:

Etikk

Siri Granum Carson
Paperback 
429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

London

Nazneen Khan-Østrem
Innbundet 
390,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv