Meny

Sårbarhetens filosofi

utvalgte essay

; Anders Dunker (Oversetter)

Serie: Cappelens upopulære skrifter 84

«Som leser aner man at Nussbaum hele tiden tenker og skriver med dette for øyet: Med en tålmodighet for alt som er menneskelig, i en tilnærming som er åpen og empatisk [...] Alt er fint lagt fram i Anders Dunkers sobre oversettelse.»

, Klassekampen 27. mai 2023
Martha C. Nussbaum er en av vår tids mest produktive nålevende filosofer og har publisert et stort antall bøker og artikler om alt fra antikk filosofi, moralfilosofi, politisk filosofi, feminisme til dyreetikk. Les mer
Vår pris
249,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 249,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Martha C. Nussbaum er en av vår tids mest produktive nålevende filosofer og har publisert et stort antall bøker og artikler om alt fra antikk filosofi, moralfilosofi, politisk filosofi, feminisme til dyreetikk. I denne utgivelsen i Cappelens upopulære skrifter presenterer vi fire essay som på hver sin måte handler om sårbarhet. For Nussbaum er sårbarhet et eksistensielt grunnvilkår og sårbarheten hos mennesker og dyr kommer til uttrykk på ulike måter gjennom hele livet. For Nussbaum utgjør samspillet mellom kroppslig sårbarhet og relasjonell kjærlighet grunnlaget for sosial og global rettferdighet.

De fire essayene har følgende hovedtitler: «Politiske dyr: hell, kjærlighet og verdighet», «Kapabiliteter og funksjonshemninger», «Kapabiliteter, krav og rettigheter» og «Å arbeide med og for dyr».

Forordet «Sårbarhetens filosofi: Martha C. Nussbaums intellektuelle biografi» er skrevet av Odin Lysaker.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm akademisk
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 197
ISBN: 9788202755904
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 13 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger