Evighetsmennesket

om teknologi, vitenskap og udødelighet

Hva er et menneske som ikke dør?

Drømmen om udødelighet har fått en renessanse de siste årene. Målet til mange av entreprenørene bak - som vi kanskje kan kalle udødelighetsaktivister - er å forhindre aldring, og utsette døden. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Hva er et menneske som ikke dør?

Drømmen om udødelighet har fått en renessanse de siste årene. Målet til mange av entreprenørene bak - som vi kanskje kan kalle udødelighetsaktivister - er å forhindre aldring, og utsette døden. Aller helst på varig basis.

Ved å ta opp kampen mot selve døden er udødelighetsaktivistene med på å utfordre grunnleggende kulturelle ideer knyttet til hva det vil si å være menneske. For hva er et menneske som ikke dør? Og hvis vi finner en måte å overleve døden til vår biologiske kropp - hva er det egentlig som overlever?

I Evighetsmennesket?gir forfatter Annelin Eriksen oss en kulturanalytisk gjennomgang av ledende udødelighetsbevegelser i USA, Europa og Russland. Hvor kommer dette behovet for å leve evig fra? Hvordan ser man for seg at menneskelig bevissthet kan overføres eller transcendere fra biologi til teknologi?

Boka starter dypt inne i Vermonts skoger. Her får du møte et høyprofilert udødelighetsprosjekt: den humanoide roboten Bina48.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Språk
Bokmål
ISBN
9788203413131
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Evighetsmennesket

Lytt til utdrag

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Evighetsmennesket:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv