Idrettsteknologi

Idrettsteknologi tar for seg hvordan teknologiske fremskritt påvirker idretten på ulike måter. Boken viser hvordan utøvere, trenere, publikum, ledere og dommere står overfor nye muligheter og utfordringer som følge av endringene som ny teknologi skaper for deltakelse, konkurranser og arrangementer i idretten. Les mer

329,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Idrettsteknologi tar for seg hvordan teknologiske fremskritt påvirker idretten på ulike måter. Boken viser hvordan utøvere, trenere, publikum, ledere og dommere står overfor nye muligheter og utfordringer som følge av endringene som ny teknologi skaper for deltakelse, konkurranser og arrangementer i idretten. Sentrale tema som behandles er:
Esport Teknologi og doping Toppidrett og prestasjon Digital mobbing og trakassering Videodømming og kunstig intelligens Kroppsnær teknologi
Den nye teknologien har særlig innvirkning på prestasjoner, måter å oppleve idrett på, terskelen for deltagelse, organisering og regulering samt for hvordan nye idretter blir til. Og utviklingen askselerer. Stadig nye teknologier introduseres, og til slutt i boka presenterer forfatteren ni hypoteser om hvordan disse vil kunne forme idretten fremover. Målet er å inspirere og utfordre leserne til refleksjon og diskusjon om idrettsteknologiens potensialer og fallgruver, og om hvordan vi som individer og samfunn ønsker at idretten skal utvikle seg i fremtiden.
Anne Tjønndal er førsteamanuensis ved Fakultet for samfunnsvitenskap, Nord universitet. Hun er leder for faggruppen for ledelse og innovasjon ved fakultetet og forskningsgruppen RESPONSE (Research Group for Sport and Society) ved universitetet. Tjønndal er også førsteamanuensis II i idrettssosiologi ved NTNU.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Språk
Bokmål
ISBN
9788245045147
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Idrettsteknologi

Les utdrag

Åpne utdrag her

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Idrettsteknologi:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv