Meny
 

Menn vi høstet

en erindringsbok

; Bente Klinge (Oversetter)

«Det er bare å merke seg navnet og bøkene. Jesmyn Ward (42) fra Mississippi vet å sette scener og løfte et stoff – og boken Menn vi høstet er høyaktuell midt oppe i Black Lives Matter-bevegelsen.»

, VG Terningkast 5
løpet av fem år mistet Jesmyn Ward fem unge menn i sin aller nærmeste krets - inkludert sin egen bror. Ward begynte å skrive Menn vi høstet som et sorgarbeid. Hvorfor måtte de unge mennene dø? Svaret hun kommer frem til slår henne i bakken: Broren og de fire andre unge mennene døde på grunn av hvem de var og hvor de kom fra. Les mer
Familie
Aktuell
Samfunn
USA
Vår pris
149,-
Spar
50,-

Veil. pris: 199,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 149,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 199,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

løpet av fem år mistet Jesmyn Ward fem unge menn i sin aller nærmeste krets - inkludert sin egen bror. Ward begynte å skrive Menn vi høstet som et sorgarbeid. Hvorfor måtte de unge mennene dø? Svaret hun kommer frem til slår henne i bakken: Broren og de fire andre unge mennene døde på grunn av hvem de var og hvor de kom fra. Rasisme, dop, fattigdom, arbeidsløshet, meningsløshet, oppløste relasjoner og familier rev dem fra henne. «Jeg fatter ikke at jeg ikke skjønte det før. Det gikk opp for meg at jeg måtte skrive om hvor jeg kommer fra, om historien til de jeg har mistet, og min egen historie. Jeg måtte gjøre det, for å klare å leve med all denne døden rundt meg.»

Jesmyn Ward er den første i sin familie som har tatt høyere utdannelse. Oppveksten i Mississippi, som eldst i en søskenflokk på fire, med en hardtarbeidende mor og en fraværende far, var ikke lett. Pengene strakk ikke til. «Menn vi høstet» gir et tydelig bilde av alle de systemiske problemene fattigdom og rasisme forårsaker i amerikaneres liv.
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Guri Hjeltnes, VG
Terningkast 5 Inger Bentzrud, Dagbladet
Terningkast 5 Vidar Kvalshaug, BOK365
Terningkast 5 Stein Roll, Adresseavisen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 265
ISBN: 9788203366857
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Men we reaped
Format: 21 x 13 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Det er bare å merke seg navnet og bøkene. Jesmyn Ward (42) fra Mississippi vet å sette scener og løfte et stoff – og boken Menn vi høstet er høyaktuell midt oppe i Black Lives Matter-bevegelsen.»

, VG Terningkast 5

«Jesmyn Wards styrke er at hun gir liv – og død – til den kjølige statistikken. Hun reiser monumenter over sine døde venner, men hun glorifiserer dem ikke. Har de vært småkjeltringer, fylliker, narkolangere, dophuer eller dropouts, skriver hun det som det var. Men en dyp kjærlighet til hjemstedet, menneskene og slekta gjennomstrømmer alt.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Menn vi høstet er likevel et friskt vitnesbyrd om hva det dreier seg om i USA nå ...»

, BOK365 Terningkast 5

«Menn vi høstet er gripende og solid bakgrunnsstoff for å forstå noe av de store bevegelsene denne sommeren, men også tørre begrep som systemisk rasisme. (...) sterk og nødvendig.»

, nrk.no

«Glødende erindringsbok om venner og familie.»

, Adresseavisen Terningkast 5