Meny
Ågrip - Anders Kvåle Rue

Ågrip

Anders Kvåle Rue (Illustratør) ; Edvard Eikill (Oversetter)

Ågrip er den første kongesagaen som er nedtegnet på norrønt i Norge og har vært kilde og inspirasjon til senere sagaer, deriblant Fagerskinna og ikke minst Snorre Sturlasons Heimskringla. Boken gir en kort og lettlest oversikt over de viktigste og mest dramatiske begivenhetene knyttet til de norske sagakongene fra Harald Hårfagre til Harald Gille og hans sønner. Les mer
Vår pris
429,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 429,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Ågrip er den første kongesagaen som er nedtegnet på norrønt i Norge og har vært kilde og inspirasjon til senere sagaer, deriblant Fagerskinna og ikke minst Snorre Sturlasons Heimskringla. Boken gir en kort og lettlest oversikt over de viktigste og mest dramatiske begivenhetene knyttet til de norske sagakongene fra Harald Hårfagre til Harald Gille og hans sønner.

Ågrip er et hendig praktverk innbundet i skinn med gullpreg og gullsnitt og fylt med flotte originale illustrasjoner. Flott gavebok!

«Dette er lettleste, korte og spennende fortellinger. De kan leses av både kjennere og ikke-kjennere av norsk sagatradisjon.» - Aftenposten Historie

««Ågrip» er en lettlest saga der kongene får så krona passer.» - Vårt Land

«...lettlest og litt av en pageturner til tider.» - Tine sin blogg

"Det er selve sagaene, som farer gjennom 300 års norsk historie fra midt på 800-tallet, som fortjener oppmerksomhet. På velkjent sagavis fortelles det om rivalisering, mord og selvmord, allianser og svik i et ganske så nøkternt språk - og konger og jarler og dronninger og elskerinner fyker forbi i et heseblesende tempo."
Aftenbladet

Jon Gunnar Jørgensen har skrevet et interessant forord om verket, der man kan lære om Ågrips historie, skrivestil og dets innflytelse på senere sagaskrivere. Illustrert av Andres Kvåle Rue. Oversatt til bokmål av Edvard Eikill.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Saga bok
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 124
ISBN: 9788293745044
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Ågrip
Format: 17 x 15 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger