Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Europa tar form

år 300 til 1350

Europa tar form tar for seg middelalderens Europa, fra år 300 til 1350. Boken har i en årrekke vært selve standardverket innenfor europeisk middelalderhistorie på norske universiteter og høyskoler. Den kommer nå i en revidert utgave som inkluderer den aller nyeste forskningen på feltet. Les mer

639,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Europa tar form tar for seg middelalderens Europa, fra år 300 til 1350. Boken har i en årrekke vært selve standardverket innenfor europeisk middelalderhistorie på norske universiteter og høyskoler. Den kommer nå i en revidert utgave som inkluderer den aller nyeste forskningen på feltet.

Fremstillingen starter på 300-tallet og viser hvordan det vestromerske imperium først ble avløst av den østlige og vestlige kristenheten, og deretter også den islamske kulturen fra 600-tallet av. En sentral utviklingslinje i boken er hvordan det kristne Vest-Europa utviklet seg fra å være et tilbakeliggende område, til å bli en stadig mer dominerende maktfaktor mot slutten av perioden. I løpet av høymiddelalderen framstod særlig kirken, staten og byene som de grunnleggende samfunnsinstitusjonene som bidro til å styrke den vestlige makten. Gjennom å risse opp de lange linjene i samfunnsutviklingen, viser forfatteren hvordan befolkningsvekst, økonomiske endringer, politiske konflikter, religiøse stridigheter og kulturelle motsetninger bidro til å forme det tidlige Europa.

Boken er skrevet for studenter i historie, men passer også godt for alle historieinteresserte som ønsker mer kunnskap om europeisk middelalder.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
337
ISBN
9788202645601
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

l
lom – 14.04.2006

– Sverre Bagges " Europa tar form" er en oversiktelig og systematisk fremstilling av Europas historie mellom Romerrikets fall og høymiddelalderens begynnelse. Boken er skrevet relativt enkelt, men språket er ikke akkurat en fornøyelse. Bagge mangler de overordnede analysene av det som skjer og mekanismene bak den historiske utviklingen. Det legges etter mitt syn altfor stor vekt på kulturelle og ideologiske aspekter ved de ulike samfunn, og den økonomiske utviklingen drukner litt i drøftingene av de ulike sivilisasjoners kulturelle særtrekk. Likevel er Europa tar form et godt bidrag til den etterhvert omfattende litteraturen om middelalderen. Boken kan anbefales til alle som vil lære mer om tiden da vår verdensdel tok form.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Europa tar form:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv