Meny
 
Flatøybok - Torgrim Titlestad

Flatøybok

Bind 4

Torgrim Titlestad (Redaktør) ; Elizabeth Ashman Rowe (Redaktør) ; Anders Kvåle Rue (Illustratør) ; Edvard Eikill (Oversetter)

Serie: Flatøybok 4

«Og også Sverresoga har ei kunstnarisk utstråling som er usvekt ,og gjev, saman med Soga om orknøyingane, ei litterær oppleving av dei sjeldne." Karsten Alnæs i Dag og Tid»

NB! Begrenset opplag.

Flatøybok bind 4 forteller om legendariske kong Sverre Sigurdsson, kjent som leder for Birkebeinerne og for at han i konflikt med det mektige Roma talte «paven midt imot» og ble lyst i bann. Les mer
Vår pris
699,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 699,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

NB! Begrenset opplag.

Flatøybok bind 4 forteller om legendariske kong Sverre Sigurdsson, kjent som leder for Birkebeinerne og for at han i konflikt med det mektige Roma talte «paven midt imot» og ble lyst i bann. Sverre var en ukjent mann da han tok ledelsen over en lurvete gjeng med Birkebeinere og klarte å gjøre dem til en styrke som kunne ta makten over Norge i kamp mot langt mektigere krefter.

Fredrik Wandrup i Dagbladet beskrev Flatøybok slik:
"Mesterverk om konger og vikinger" - "Flatøybok nok av gnistrende sverdkamper, lunefulle lidenskaper, påsatte branner, sjøslag og erobringer, slektoversikter, skaldekvad og lakoniske replikker til å matche en hvilken som helst TV-serie."

"Og også Sverresoga har ei kunstnarisk utstråling som er usvekt ,og gjev, saman med Soga om orknøyingane, ei litterær oppleving av dei sjeldne."
Karsten Alnæs i Dag og Tid.

"Alle historieinteresserte bør glede seg over sagaen om baglerleder Reidar Sendemann...Når en står ved foten av denne litterære pyramiden, må en la seg imponere. Disse bøkene bør finne veien til landets bibliotek og til de tusen bokhyller i alle hjem!"
Nils Johan Rønniksen, Dagsavisen (Fremtiden)

Kong Sverre - rebell og militært geni
Sverre har i ettertid blitt stående som en som kjempet for de fattige mot mektige stormenn og geistlige, og for Norges selvråderett mot datidens overnasjonale stormakt i Europa - pavedømmet i Roma. Birkebeinerne skal ha fått sitt navn fordi de, i mangel på noe annet, surret bjørkenever rundt leggene for å holde seg varme på beina.

Hør også intervju med hovedredaktør Torgrim Titlestad i Nrk Studio 2:
https://radio.nrk.no/serie/studio-2-p2/MKRV20022918/16-11-2018#t=15m33.44s
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Saga bok
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 440
ISBN: 9788291640860
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Flatøybok
Format: 25 x 21 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Og også Sverresoga har ei kunstnarisk utstråling som er usvekt ,og gjev, saman med Soga om orknøyingane, ei litterær oppleving av dei sjeldne." Karsten Alnæs i Dag og Tid»

«Historien om den unike sagaboken Flatøybok er rett og slett fantastisk.» Aftenposten»

«Eit av dei flottaste verka i den norrøne sagalitteraturen.» Klassekampen»

«Den beste julegaven jeg fikk i år... Nydelig skinninnbundet...» Kapital Teknikk & vitenskap»

«Flatøybok og de norrøne sagaene er ryggraden i all Nordisk litteratur.» Roy Jacobsen»