Meny
Dynasti - Tom Holland
Dynasti - Tom Holland
  • relatert illustrasjon
  • relatert illustrasjon

Dynasti

huset Cæsars vekst og fall

; Gunnar Nyquist (Oversetter)

De var kjent for sin fryktløshet og politiske teft. De romerske keisernes liv og levnet slutter aldri å fascinere og de siste årenes forskning har revolusjonert vår forståelse av deres tid. Les mer
Vår pris
409,-
Spar
40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 409,-
Spar: 40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vi har de romerske keisernes biografier skrevet av deres samtidige historikere, som Tacitus og Sveton. Når Tom Holland nå går løs på keisernes historie er det med ønsket om å gå hele keiser-dynastiets fremvekst etter i sømmene, fra grunnleggelsen til dets siste blodige krampetrekninger. «Hver enkelt keisers regjeringstid forstås best når den ses i sammenheng med hva som gikk forut og hva som kom etter, ikke på sine egne premisser,» skriver Holland.  
    
Tom Holland gir et glitrende portrett av Romas første keiserlige dynasti. Han folder ut hele den dramatiske fortellingen om Romerrikets verdensherredømme fra Agustus tok makten til Nero begikk selvmord – fra marmorhovedstaden Roma med sin strålende tiltrekningskraft til de germanske skoger, blodstenket av barbarernes herjinger.
    
Roma, som først var styrt av konger, ble republikk ca 500 f.v.t. Republikken erobret verden – så kollapset den og Roma ble igjen oversvømmet av blod. Borgerkrigene var så grusomme at romerne til slutt ønsket en ny enehersker velkommen. De ønsket fred. Augustus kalte deres nye leder seg, og navnet har siden vært ensbetydende med keiser­makten. Han var Julius Cæsars adoptivsønn, arvtakeren etter den berømte hærføreren og han ble Romas første keiser.
Førsteklasses antikkhistorie og en fengslende leseropplevelse. Daily Mail
Holland forteller livlig og levende om disse legendariske årene under de berømte keiserne. Også de berømte kvinnene, som Augustus’ hustru Livia, som han gjorde til sin kone mens hun var gift og gravid med en annen, Julia, Augusts’ eneste datter og Agrippa, hans datterdatter. Den livlige og populære poeten Ovid og hans etter hvert ublide skjebne får vi også bli kjent med, samt mordere og metroseksuelle, bedragere og druider, gladiatorer og maktsyke familieoverhoder.
    
Dynasti er rikelig utstyrt med kart, illustrasjoner, tidslinje og persongalleri.

Rått, slibrig og sadistisk: den blodige historien om det romerske imperiets første århundre. The Sunday Times

En vidunderlig, fossende fortelling – må leses av alle som er interessert i historie, politikk og mennesketes natur – og den er aldri fortalt bedre. Boris Johnson, Mayor of London, i Mail on Sunday

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 423
ISBN: 9788205459335
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Dynasty : the rise and fall of the House of Caesar
Format: 23 x 16 cm
Nr: 8085641
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger
Tom Holland er en av Englands mest anerkjente historiske forfattere. Han har tidligere utgitt Rubicon (2006), Perserkrigen (2007) og I skyggen av sverdet (2013) på norsk. Holland har mottatt en rekke priser for sin litterære virksomhet. Han har også oversatt Herodot til engelsk og tilrettelagt Homer, Thukydid og Vergil for BBC Radio.