Min side Kundeservice Bli medlem

Keiseren av Roma

hvordan Romerriket ble styrt

«Mary Beard skriver om Romerrikets keisere med solid historisk kunnskap, men også med spennende innsikt i menneskesinnet.»

Gunnar Kagge, Aftenposten

Hvor ofte tenker du på Romerriket?

Uansett svar er det bombesikkert at Mary Beard gjør det oftere. Heldigvis. For professor Beard omsetter tenkningen sin i fantastiske historiebøker.

Les mer

449,-
Sendes innen 1 virkedag

Historiker Mary Beard tar i sin sedvanlige muntre stil for seg de mange fargerike personlighetene som har kunnet kalle seg keiser av Romerriket. Hun går grundig til verks i å beskrive livene deres på en måte du aldri har lest før, og hvordan det var både å være keiser og å leve som undersått i det mektige Romerriket.

Runhild

Skrevet av: Runhild, Redaktør

I Keiseren av Roma tar professoren i sin sedvanlige muntre stil for seg de mange fargerike personlighetene som har kunnet kalle seg keiser av Romerriket. Hun går grundig til verks i å beskrive livene deres på en måte du aldri har lest før, og hvordan det var både å være keiser og å leve som undersått i det mektige Romerriket.

Forfatterens jakt på 'keiseren' fører oss gjennom «både fiksjonens og virkelighetens verden, fra middagsselskaper til militære felttog, fra legejournaler til vitser, satirer og drømmer, fra keiserens skrivebord til hans siste ord», som hun selv skriver i boka. 250 år med keiserstyre Mary Beard forteller de nesten 30 keisernes historie på en ny måte, fra Augustus tok over da Julius Caesar ble myrdet i 44 fvt. til Alexander Severus ble tatt av dage i 235. Navn og rekkefølge er selvfølgelig med, men hun vil til bunns i hva det betydde å være romersk keiser.

Hvordan styrte de det enorme territoriet som i navnet tilhørte dem, hvordan forholdt undersåttene seg til dem? Er det mulig å forestille seg hvordan det var å sitte på tronen? Unike innblikk i keisernes liv For å finne ut av det gransker hun hva som er fakta og hva som er diktning om keiserne og deres nærmeste. Hva gjorde de faktisk, og hvorfor? Mange av historiene er blitt fortalt med mange og til dels makabre overdrivelser.

Forfatterens undersøkelser av de store spørsmålene rundt makt, korrupsjon og sammensvergelser, og ikke minst de mer hverdagslige sidene ved keisernes liv, er kunnskapsrike og underholdende. Hva og hvor spiste de? Hadde de mye papirarbeid? Hvem kunne de stole på? Hvordan reiste de? Beard introduserer oss for koner og elskerinner, rivaler og slaver, hoffnarrer og soldater – og mannen i gata som la tiggerbrev i hendene hans.

Keiseren av Roma går rett til hjertet av hva romerne selv (og vi) legger i det å være romer, og gir oss en gjennomgang av romersk historie som ikke likner noe annet du har lest.

Vi anbefaler

— Jeg skjønner mer av det historiske bakteppet vårt for hver bok av Mary Beard jeg leser. Hun er en fantastisk formidler!

Runhild Skjølaas

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
495
ISBN
9788202795153
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Emperor of Rome
Format
23 x 15 cm
Nr
8221715

Medlemsblad

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Mary Beard skriver om Romerrikets keisere med solid historisk kunnskap, men også med spennende innsikt i menneskesinnet.»

Gunnar Kagge, Aftenposten

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Keiseren av Roma:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Norge
Ny!

Norge

Reidar Müller
Innbundet 
393,- 449,-

Italia

Arnt Stefansen
Innbundet 
362,- 398,-
 

1Q84

Haruki Murakami
Paperback 
229,-
 

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv