Meny

Ask og Emblas barn

en historie om vikingene

; Anders T. Andersen (Oppleser) ; Rune R. Moen (Oversetter)

Nytt og helhetlig blikk på vikingtiden av en av de største autoritetene på feltet.

Tradisjonelt regnes vikingtiden fra år 793, da vikinger angrep klosteret i Lindisfarne, til Harald Hardrådes død ved slaget ved Stamford Bridge i år 1066. Les mer
Vår pris
262,-
Spar
37,-

Veil. pris: 299,-  (Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Nedlastbar lydbok
Legg i
Nedlastbar lydbok
Legg i
Vår pris: 262,-
Spar: 37,-

Veil. pris: 299,-  (Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Nytt og helhetlig blikk på vikingtiden av en av de største autoritetene på feltet.

Tradisjonelt regnes vikingtiden fra år 793, da vikinger angrep klosteret i Lindisfarne, til Harald Hardrådes død ved slaget ved Stamford Bridge i år 1066. I denne boken retter den anerkjente arkeologen Neil Price et nytt blikk på denne oppfatningen. Price viser at vikingenes ekspansjon startet flere generasjoner før Lindisfarne-angrepet, og går århundre tilbake for å finne røttene til fenomenet 'viking'.

Ask og Emblas barn er den mest vidtrekkende og komplette samlingen av all kunnskap vi besitter om vikingene i dag. Fortellingen bringer leseren på tvers av hele vikingenes oppland - fra Vinland i dagens Canada til Konstantinopel - ja, helt til kontaktpunkter i Kina. I særlig grad tar Price oss med på innsiden av norrøn tankegang og åndelige verden. I dette store, nye standardverket skjærer han gjennom århundrer med etablert kunnskap på jakt etter vikingenes selvbilde som etterkommerne etter de første menneskene på jorda: Ask og Embla.


«Det kommer ut tusener av bøker om vikingene. Dette er en av de aller beste.» Dan Jones, Sunday Times

«En av mine favoritter - en strålende bok for alle med interesse for denne dramatiske perioden i norsk historie». Tore Skeie, forfatter av HvitekristNeil Price er professor i arkeologi ved Universitetet i Uppsala. Han har skrevet flere anerkjente verk om vikingtiden og menneskene som befolket den. Price er fagkonsulent for den nye vikingfilmen The Northman.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Bonnier norsk forlag
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788234711145
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: The children of Ash and Elm
Format: MP3
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger