Meny
Jan Ove Ekeberg: Den siste vikingkongen. djevelens rytter
Djevelens rytter - Jan Ove Ekeberg

Djevelens rytter

roman

Serie: Den siste vikingkongen 2

«Ypperlig viking-roman! Den andre boken i Jan Ove Ekebergs vikingserie har alt en god historisk underholdningsroman skal ha og er enda bedre enn den første.»

, VG Terningkast 6
Vikingtiden blir spill levende i journalist og forfatter Jan Ove Ekebergs rivende fortelling om Norges siste vikingkonge, Harald Hardråde. Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

PRESENTERT AV ØYSTEIN ENDRESEN, BOKKLUBBEN

Bare 15 år gammel måtte Harald rømme fra Norge etter at broren, Olav den Hellige, falt på Stiklestad. Det var begynnelsen på en utrolig reise for den unge vikingen. En reise som skulle ende med kongemakt og til slutt død i slaget ved Stamford Bridge over 30 år senere.

Harald hos holmgard-fyrsten
I Djevelens rytter møter vi ham som 20-åring i tjeneste hos fyrst Jaroslav i Holmgard. Harald har vist så stort mot og imponerende krigerferdigheter at han har fått en høy stilling i fyrstens hær. Han vinner store seire i kriger mot nabostatene og vinner dermed også fyrstens tillit. Men har han vunnet en posisjon som gir ham rett til å kaste sine øyne på fyrstens datter, den unge og vakre Jelisaveta?

Ferden mot Myklagard
Harald higer etter ære og et navn som huskes for ettertiden. Da holder det ikke å gå som forsmådd frier i fyrstens tjeneste, så han legger ut på en lang reise mot Miklagard – eller Konstantinopel. Her er mange væringer, som vikingene kalles i Østerled, i krigstjeneste for keiseren. Det blir en begivenhetsrik og farlig ferd langs Dnepr og ned mot Svartehavet. Her lever flere folkeslag som ligger i krig både med hverandre og med alle fremmede. Andre væringer er heller ikke til å stole på. På sin ferd gjennom den brutale verdenen får den unge vikingen god bruk for sine ferdigheter som kriger. Men han får også utfordringer på det personlige planet, spesielt når han møter den vakre og krigerske Kitai. Sammen skal de ankomme Miklagard på en helt annen måte enn Harald hadde planlagt.

Fra kongebror til slave
Fallet er stort når kongebroren den russiske fyrstens høyt betrodde kriger havner først i fangenskap og siden i slaveri. Han må bruke alle sine evner for å komme ut av de håpløse situasjonene. Krigskjempen utvikler også en gryende erkjennelse av at han har en arv og et krav å gjøre gjeldende hjemme i Norge. Før han kan reise hjem for å kreve kronen er eneste mulighet til å skaffe den nødvendige ære og rikdom å gå i tjeneste for keiseren i Konstantinopel. Det er en tjeneste man ikke blir tilbudt uten videre, men kanskje keiserinnens beundring for Haralds lange lyse hår kan åpne noen dører...

Levende historiefortelling
Romanen om Harald Hardrådes liv er medrivende historiefortelling. Vi møter historiske personer, men forfatteren tar seg også frihet til å dikte når det tjerner fortellingen. En spennende og lærerik fortelling, både om en viktig del av Norges historie og om mannen Harald. En skikkelig slukebok for historieinteresserte – og for alle som setter pris på en god historie.

HARALD HARDRÅDE (1015 – 1066) I følge sagaene kjempet Harald Hardråde alt som 15-åring med halvbroren Olav i slaget på Stiklestad. Han overlevde og flyktet til Gardarike og videre til Miklagard. Han vendte hjem til Norge i 1045 med store rikdommer. Her ble han anerkjent som nevøen Magnus den godes medregent, og da Magnus døde i 1047, ble Harald enekonge. I 1066 falt han i slaget ved Stamford bro.

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Elin Brend Bjørhei, VG
Terningkast 5 Christen Hvam, Fredriksstad Blad
Terningkast 5 Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad
Terningkast 5 Thorstein Buer, Demokraten

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 334
ISBN: 9788205512825
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8127735
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Jan Ove Ekeberg (f. 1954) har lang erfaring som journalist og var i en årrekke programleder for Økonominyhetene på TV2 Nyhetskanalen. Ekeberg nådde et stort publikum med den historiske spenningstrilogien I sverdets tid (2011–13), og høster lovord for Den siste vikingkongen, som handler om Harald Hardrådes liv.

 
 

«Ypperlig viking-roman! Den andre boken i Jan Ove Ekebergs vikingserie har alt en god historisk underholdningsroman skal ha og er enda bedre enn den første.»

, VG Terningkast 6

«... i Djevelens rytter spruter handlingen fra boksidene. Ekeberg spinner et finnervet nett av episoder uten å tape tråden.»

, Fredriksstad Blad Terningkast 5

«... mye av styrken ved Ekebergs prosjekt er måten han kombinerer diktning med historiske skikkelser og hendelser på. Det er strøkent gjort, og gir lyst til å lese mer om den siste vikingkongen.»

, Hamar Arbeiderblad Terningkast 5

«... en fremragende bok om Harald Hardrådes unge liv.»

, Demokraten Terningkast 5