Meny

Dødens hærfører

Serie: Den siste vikingkongen 5

«Jan Ove Ekeberg fullfører sin vikinghistorie med stil.»

, Nettavisen Terningkast 5
I Dødens hærfører, den femte og avsluttende boken i romanserien bygd over livet til Harald Sigurdsson (1015-1066), kjent som Harald Hardråde, møter vi Harald som enehersker i Norge, og med en stor drøm: I en dristig manøver forsøker han å gjenskape det gamle Nordsjøriket, med Norge, Danmark og England styrt av én og samme konge. Les mer
Serie
Historie
Fortid
Populær
Vår pris
103,-
Spar
96,-

Veil. pris: 199,-  (E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

Vår pris: 103,-
Spar: 96,-

Veil. pris: 199,-  (E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

I Dødens hærfører, den femte og avsluttende boken i romanserien bygd over livet til Harald Sigurdsson (1015-1066), kjent som Harald Hardråde, møter vi Harald som enehersker i Norge, og med en stor drøm: I en dristig manøver forsøker han å gjenskape det gamle Nordsjøriket, med Norge, Danmark og England styrt av én og samme konge.

Da den engelske kongen Edvard Bekjenneren døde 5. januar 1066, startet en nådeløs kamp om den viktigste tronen i Nord-Europa. Også Harald meldte seg på i kappløpet om kongemakten i England. At han hadde tynt grunnlag for tronkravet, stoppet ikke den fryktede hærføreren fra å sette over havet med den største flåten som noen gang hadde seilt fra Norge. Det dristige forsøket var nær ved å lykkes, men Harald ble lurt i en felle. Da Harald falt i slaget ved Stamford Bridge, var vikingtiden over.

I serien om Harald Hardråde vever Jan Ove Ekeberg sammen virkelige og oppdiktede skikkelser og hendelser til et dramatisk og fargerikt bilde av Norges siste vikingkonge og tiden han levde i.

Anmelderne mener:

"Mot slutten av historien ser vi fremover, sammen med den nye kong Olav, han som historien har døpt Olav Kyrre. Den fredsæle kongen skal snart grunnlegge Bergen, og sitte på tronen i nesten 30 år, uten kriger og erobringsforsøk. Mens faren Harald altså har gått inn i historien som en av de hardeste og blodtørstigste kongene landet har sett. I Ekebergs bøker kommer vi, riktignok i romanform, svært nær den siste vikingkongen, krigeren Harald Hardråde. Det har vært litt av en reise."
Atle Nielsen, Bok 365

"Blodig underholdende."
Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

"Det som for meg gir fembindsverket om den siste vikingkongen litterær kvalitet, er forfatterens språklige styrke. Sagaspråkets kraft og troverdighet gir skildringen en dåm som løfter fortellingen. Og gjør denne romanserien til et solid verk i det bredspektrede bibliotek av norsk sagatidsfiksjoner."
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

"Det er overhodet ikke en tøddel av tvil om at Ekeberg kan denne epoken i norgeshistorien på fingrene, og at han mestrer de fortellermessige og litterære grepene som skal til for å innlemme leseren fra første til siste side. Ekeberg skriver medrivende, og en fornemmer at Harald og hans hardkokte, sverdsvingende våpenbrødre strekker seg mot oss som tause talende gjennom decenniene."
Christen Hvam, Fredriksstad Blad
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen
Terningkast 5 Atle Nielsen, BOK365
Terningkast 5 Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788205552456
Utgave: 1. utg.
Format: EPUB
Filstr: 1.5 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Jan Ove Ekeberg fullfører sin vikinghistorie med stil.»

, Nettavisen Terningkast 5

«At Ekeberg kjenner tiden han beskriver er det liten tvil om. Han skriver i etterordet at alle kjente skriftlige kilder er lest, at arkeologi er vurdert og at han har besøkt de fleste stedene Harald har satt sin fot. Summen av research og skriving gir et svært troverdig bilde av datidens kriger og folkene som var med i dem. Det hele skildret i et «moderne» sagaspråk, som setter oss tusen å tilbake uten at det blir påtrengende. (...) Det har vært litt av en reise.»

, BOK365 Terningkast 5

«... et solid verk i det bredspektrede bibliotek av norsk sagafiksjon.»

, Tønsbergs Blad Terningkast 5