Meny
Øystein Morten: Eirik Raude

Eirik Raude

«Oppsiktsvekkende ... ei lærerik og underholdende bok»

, Dagbladet Terningkast 5

De stubbkorte sagafortellingene skjuler et vell av historier, dramatiske hendelser og verdenshistoriske sammenhenger. Øystein Morten tar oss med på den spennende oppdagelsesferden bakover i historien.

Les mer
Historie
Fortid
Illustrert
Vår pris
393,-
Spar
56,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 393,-
Spar: 56,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Oppdageren Eirik Raude

De stubbkorte sagafortellingene skjuler et vell av historier, dramatiske hendelser og verdenshistoriske sammenhenger. Øystein Morten tar oss med på den spennende oppdagelsesferden bakover i historien.

Eirik Raude er han som oppdaget Grønland. Han er også far til Leiv Eiriksson, han som oppdaget Vinland (i dagens Canada). Men hvorfor dro Eirik Raude til Grønland – hva var det han var på jakt etter? Hva var det som fikk vikingene til å sette seil mot vest uten å ane hva som ventet dem?

Øystein Morten har reist vidt og bredt i jakten på de sanne historiene bak sagaenes fortellinger om vikingene. I Eirik Raude tar han leseren med på oppdagelsen av verdens største øy og etableringen av en norrøn nybyggerkoloni på Grønland.

«En ren lesefest!»

Jan Ove Ekeberg, forfatter av Den siste vikingkongen

Historiene bak kongesagaene
«Jeg vil grave frem all den kunnskapen som tas for gitt i sagaene, alt det vi i utgangspunktet ikke ser. Sagaen om Eirik Raude innledes med noen korte setninger om Olav Kvite, som var konge i Dublin», sier Morten. Han minner oss på at verken Dublin eller betydningen av tittelen 'konge' var det samme da som nå. «Bare for å forklare 'konge i Dublin' må jeg vise frem en verden som for folk flest er totalt fremmed – på sett og vis blir det som å tre inn i Game of Thrones.»

Øystein Morten har fulgt i Eirik Raudes fotspor fra hjemplassen hans i Norge til flukten til Island, der han giftet seg inn i en høvdingfamilie. Så går ferden videre vestover til Grønland.

Fra jærbu til grønlender
For å forstå det som skjer da jærbuen Eirik Raude reiser til Grønland på 980-tallet, må vi først forstå det som skjedde rundt vikingsamfunnet i Dublin på 800-tallet. Bli med på en spennende reise tilbake i tid, og til oppdagelsen av nye landområder. Boka er rikt illustrert.

 

«Nadd-Odd, Eirik og Leiv; Island, Grønland og Vinland, alt sammen ble oppdaget av den samme slekta. Jeg tror fortellingenes kraft var med på å drive familien lenger og lenger vestover.» Øystein Morten

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Jan Erik Smilden, Dagbladet

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Vigmostad Bjørke
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 367
ISBN: 9788241952302
Utgave: 1. utg.
Format: 22 x 15 cm
Nr: 8207011
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Øystein Morten (f. 1973) er historiker og forfatter. Han har en rekke kritikerroste bøker bak seg, blant annet Jakten på Olav den hellige og Jakten på Olav Tryggvason. I 2017 ga han ut Norske ødegårder. Historien om stedene vi forlot, sammen med fotograf Pål Hermansen.