Meny
Fredens fiende - Jan Ove Ekeberg

Fredens fiende

Serie: Den siste vikingkongen 4

«'Fredens fiende' er spennende og velfortalt, med karaktertegninger av høy klasse.»

, BOK365 Terningkast 5
Fredens fiende er den fjerde frittstående boken i romanserien Den siste vikingkongen.

Harald Hardrådes liv er et av de mest eventyrlige i norgeshistorien. Med stort mot og en sjelden kløkt for krigføring satte han tydelige spor etter seg, fra Stiklestad til Konstantinopel. Les mer
Vår pris
199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Fredens fiende er den fjerde frittstående boken i romanserien Den siste vikingkongen.

Harald Hardrådes liv er et av de mest eventyrlige i norgeshistorien. Med stort mot og en sjelden kløkt for krigføring satte han tydelige spor etter seg, fra Stiklestad til Konstantinopel. Hans forsøk på å erobre England ble norske vikingers siste dristige tokt. Da Harald falt ved Stamford Bridge i 1066, var vikingtiden over.I Fredens fiende møter vi Harald som høvding for den legendariske Væringgarden i Bysants. Da en ny keiser bestiger tronen, står Harald utsatt til og må flykte. Han setter kurs for Kiev, hovedstaden i det mektige Gardarriket, dit han har sendt store rikdommer. Der gifter han seg med fyrstedatteren Jelisaveta, som han tar med på en dramatisk reise mot Norge. Under hjemferden tenker Harald på dette ene: Hvordan vinne sin rettmessige kongemakt i Norge? Landet har allerede tatt den unge og viltre Olavssønnen Magnus som konge, og over ham våker den mektige trønderhøvdingen Einar Tambarskjelve, som ikke ser med blide øyne på Haralds hjemkomst. Harald flykter fra én blodig maktkamp mot en ny. Men han har ikke noe valg. Det er tid for å oppfylle et løfte han ga broren, Hellig Olav, på Stiklestad.


Fredens fiende er den fjerde frittstående boken i romanserien bygd over den fascinerende livshistorien til Norges siste vikingkonge. De tre forutgående bøkene, Krigens læregutt (2016), Djevelens rytter (2018) og Keiserens leiesoldat (2019), fikk svært gode anmeldelser og vant et stort lesende publikum.

Bok 365Hamar ArbeiderbladTønsbergs BladNettavisen

Fredrikstads Blad

«Jan Ove Ekeberg sitter med omfattende historisk kunnskap som gir ham mulighet til å bygge en fascinerende roman.»
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Atle Nielsen, BOK365

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 351
ISBN: 9788205547773
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 13 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger