Min side Kundeservice Bli medlem

Katla

en vikingkvinnes usedvanlige sjøreise

I år 852 reiste en velstående ung kvinne den lange sjøveien fra kjøpstaden Birka i Sverige til Dorestad i Nederland, den viktigste handelshavnen i Nord-Europa. I en tid hvor de færreste la ut på lange reiser, var Katla, som kvinnen het, et unntak. Les mer

299,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

I år 852 reiste en velstående ung kvinne den lange sjøveien fra kjøpstaden Birka i Sverige til Dorestad i Nederland, den viktigste handelshavnen i Nord-Europa. I en tid hvor de færreste la ut på lange reiser, var Katla, som kvinnen het, et unntak.

Hva kan denne reisen fortelle om skandinaviske kvinners posisjon i vikingtiden? Det er ikke mye vi vet om Katlas liv, men kildene Luit van der Tuuk har studert, danner grunnlaget for en fengslende fortelling om den unge kvinnens liv og hennes samtid, og om hvordan Katlas sjøreise kan ha forløpt.

Underveis blir vi kjent med mektige regenter, vikinger, pirater, byer og handelssteder. Vi blir satt inn i sjøfart, politiske forhold og maktkamper i Nord-Europa, tro og overtro, i en historie som har Katla som drivkraft.

En rekonstruksjon av et vikingskip, av samme type Katla kan ha reist med, utgjør en egen del av boken.

Detaljer

Forlag
Pax
Språk
Bokmål
ISBN
9788253043234
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Katla

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Katla:

Audr

Kim Hjardar
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv