Meny

Krigens læregutt

roman

Serie: Den siste vikingkongen 1

Innertier fra vikingtida (...) Ekeberg har fått et sjeldent grep om sjangeren, og har med rette blitt sammenliknet både med Jan Guillou og Vera Henriksen. Hans effektive, usentimentale og lite utpenslede språk oppleves autentisk.

, Dagbladet Terningkast 6
Maktkamp, allianser og fiendskap. Når journalist og forfatter Jan Ove Ekeberg tar for seg Harald Hardrådes liv, går han tett på både personen Harald og storpolitikken som utspant seg rundt Norges siste vikingkonge. Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 17 bonuskroner!

Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 17 bonuskroner!

Om boka

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

«Harald Hardrådes liv er en helt utrolig reise. Bare 15 år gammel overlever han slaget på Stiklestad og må rømme fra Norge etter brorens fall. Noen år etter dukker han opp igjen som leiesoldat, eller væring, for keiseren av Bysants. Han tjener i væringgarden i 8 år og utkjemper ifølge Snorre 80 slag i Middelhavet, på Balkan og i Midøsten. Når han kommer tilbake, søkklastet med rikdom, blir han norsk konge», sier forfatter og journalist Jan Ove Ekeberg.

«Hjemme innfører han en rekke nyvinninger, blant annet det første norske myntsystemet. Da han faller på Stamford Bridge i 1066, i et nær vellykket forsøk på å erobre England, er vikingtiden over. Med ham dør en epoke. Harald er den siste vikingkongen.»

OPPLYSNINGSTID
Ekeberg mener vikingtiden kan kalles en opplysningstid i vår historie, og at epoken trenger gjenoppdagelse. De reiste vidt og bredt og brakte med seg et vell av kunnskap og kultur hjem igjen.

Med vikingene fikk vi et moderne skriftspråk, de første byene ble grunnlagt og kristendommen fikk fotfeste. Vikingene forandret Norge totalt. Ekeberg levendegjør denne vitale epoken i romans form, og gjør de historiske personene og hendelsene så riktige som mulig utfra hva kildene kan fortelle. I tillegg er det oppdiktede skikkelser og hendelser som utfyller bildet av livet til Harald Hardråde og hans samtidige, det som ligger mellom linjene i sagadiktningen.

MENNESKEHJERTET ER DET SAMME
«For 1000 år siden var menneskene opptatt av det samme som vi er. Kjærlighet, venner, materiell sikkerhet, det å se barna vokse opp og lykkes. All historie dreier seg om kjærlighet og hat, seier og nederlag, fi endskap og vennskap, i en uendelig rekke og i utallige kombinasjoner. Derfor handler også de beste historiske romanene først og fremst om mennesker,» sier Ekeberg.

Jan Ove Ekeberg bruker historiske skikkelser og hendelser i denne historiske spenningsromanen. Krigens læregutt er bygd over samme lest som I sverdets tid-serien, som er solgt i over 40 000 eksemplarer.

 

Fakta

Om Harald Hardråde

HARALD HARDRÅDE (1015 – 1066) I følge sagaene kjempet Harald Hardråde alt som 15-åring med halvbroren Olav i slaget på Stiklestad. Han overlevde og flyktet til Gardarike og videre til Miklagard. Han vendte hjem til Norge i 1045 med store rikdommer. Her ble han anerkjent som nevøen Magnus den godes medregent, og da Magnus døde i 1047, ble Harald enekonge. I 1066 falt han i slaget ved Stamford bro.

Medlemsblad