Min side Kundeservice Bli medlem

Vikingtiden på 200 sider

fra høvdingstyre til rikskongedømme

Vikingtiden var mer enn krig og plyndring. Her får du vikingtiden fortalt på en helt ny måte, av en av våre fremste vikinghistoriefortellere.

Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Runhild

Skrevet av: Runhild, Redaktør

250 års vikinghistorie på 200 sider

Vikingtiden var mer enn krig og plyndring. Her får du vikingtiden fortalt på en helt ny måte, av en av våre fremste vikinghistoriefortellere.

‘Viking’ stammer fra uttrykket ‘å dra i viking’. Nordiske sjømenn, handelsmenn eller krigere dro ut i verden for å drive handel, krige eller plyndre. Uttrykket er oftere brukt i ettertid enn av dem vi kaller vikinger. Men hva var typisk for Norge og Norden i vikingtiden? Hva gjorde de 250 årene vi kaller vikingtiden med landet?

Nordens opplysningstid
Vikingtiden var en opplysningstid, sier Jan Ove Ekeberg. Forfatteren av den populære bokserien om Den siste vikingkongen gir oss en spennende og lettlest innføring i vikingtiden i Norge på 200 sider. Og det var ikke bare plyndring og vold, slik vi lett får inntrykk av gjennom filmer og bøker fra epoken. Vikingtiden var banebrytende for vårt lille land i nord – vi oppdaget verden.

Høvdinger i stakk
Da vikingene dro ' i viking', til hest eller med skip, oppdaget de andre kulturer og folk, og verden oppdaget Norden. Det var mange som slo seg opp som hærførere og sjørøvere, men Ekeberg forteller også om den vennlige vikingen, og betydningen av vennskap og allianser fremfor strid. Norge var under hele vikingtiden et jordbrukssamfunn, der plogen var det viktigste "våpenet". Les om hvordan trelleøkonomien fungerte og hvorfor det å drikke sammen var så viktig for høvdingmakten. Og om hvordan forskerne stadig gjør nye funn som kompletterer bildet av vikingenes liv. Det oppdages stadig nytt om kvinnenes rolle som både høvdinger og ledsagere, og som krigere.

Et moderne samfunn vokser fram
Da vikingene vendte hjem fra reisene sine hadde de med viktig kunnskap. Et mer moderne samfunn vokste frem; De første byene, et enhetlig myntsystem, de første skrevne lovene, et moderne skriftspråk, og kristendommen, som fikk varig fotfeste i landet vårt. Les den fascinerende historien om hvorfor vikingtiden, til tross for blodige tokt, ble en opplysningstid i Norge.

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
198
ISBN
9788248929710
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
23 x 16 cm
Nr
8204748
Serie
På 200 sider

Om forfatteren

Jan-Ove Ekeberg (f. 1954) er journalist og forfatter. Hans historiske spenningsromaner fra norsk middelalder og vikingtid har skaffet ham et stort publikum, og med fembindsverket om Harald Hardråde, Den siste vikingkongen, er han blitt en etablert autoritet på vikingtiden.

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vikingtiden på 200 sider:

Valravn
Ny!

Valravn

Bjørn Andreas Bull-Hansen
Innbundet 
449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Katla

Luit van der Tuuk
Innbundet 
129,- 399,-
 
Valravn
Ny!

Valravn

Bjørn Andreas Bull-Hansen
Innbundet 
449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv