Båhuslens historie

fra jernalder til 1658

Båhuslen - landskapet som har gått fra å være norsk, så dansk-norsk og til slutt svensk - har en stormfull historie. Herfra seilte vikinger vestover for å kolonisere De britiske øyer, Island og Grønland. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Båhuslen - landskapet som har gått fra å være norsk, så dansk-norsk og til slutt svensk - har en stormfull historie. Herfra seilte vikinger vestover for å kolonisere De britiske øyer, Island og Grønland. Her kjempet hensynsløse stormenn om herreveldet over munningen av Göta-elven. Men her blomstret også Konghelle, Norges mest betydningsfulle by på 1100-tallet, og en rekke andre livlige handelsplasser langs elven og kysten.

På Båhus slott residerte på 1300-tallet .ere fargerike personer - blant dem kong Magnus Eriksson, som på 1300-tallet regjerte over både Norge og Sverige, og senere unionsdronningen Margrete. Den hellige Birgitta bodde også på slottet, blant annet for å undervise Magnus Erikssons hustru, Blanka av Namur.

På 1400-tallet ble skogene hugget ned for å gi virke til skip og andre bygg, og på 1500-tallet .kk silde.sket lykkejegere til å .okke seg rundt Marstrand. Båhuslen lå nå ikke lenger i den politiske hovedsfæren. Likevel var det utenfor Båhus slottsmurer at Kristian II (Tyrann) til slutt måtte oppgi kampen om den danske kongekronen.

I Båhuslens historie får Båhuslen for første gang sin historie fortalt i bokform, fri fra norske, danske og svenske overtoner. Forfatter og historiker Tomas Anderssons kunnskapsrike og engasjerende beretning starter i yngre jernalder og strekker seg fram til freden i Roskilde 1658. Den belyser et landområde som på 1300-tallet hadde kunnet utvikle seg til et eget «mellomnordisk» kongerike.

Detaljer

Forlag
Dreyers forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
331
ISBN
9788282656528
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Bohusläns historia
Format
23 x 16 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Båhuslens historie:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kariba

James Clarke
Innbundet 
272,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv