Min side Kundeservice Bli medlem

Dei europeiske trolldomsprosessane

Rettsleg forfølging av påståtte hekser og trollfolk prega store delar av Europa på 1500- og 1600-talet. Kor mange mista livet i denne menneskeforfølginga, kva utbreiing hadde ho i tid og rom, og kva var den utløysande faktoren? Blei rettsforfølginga utløyst nedanfrå, grunna dårlege naborelasjonar og skuldingar om vond magi i lokalsamfunnet, eller kom ho ovanfrå, frå haldningar hos samtidas intellektuelle, deira djevelfrykt og kvinnesyn? I denne boka gir Rune Blix Hagen ei oversikt over forskinga på trolldomsprosessane – både i Noreg og elles i Europa. Les mer

329,-
Ventes til lager 01.10.2024

Logg inn for å se din bonus

Rettsleg forfølging av påståtte hekser og trollfolk prega store delar av Europa på 1500- og 1600-talet. Kor mange mista livet i denne menneskeforfølginga, kva utbreiing hadde ho i tid og rom, og kva var den utløysande faktoren? Blei rettsforfølginga utløyst nedanfrå, grunna dårlege naborelasjonar og skuldingar om vond magi i lokalsamfunnet, eller kom ho ovanfrå, frå haldningar hos samtidas intellektuelle, deira djevelfrykt og kvinnesyn? I denne boka gir Rune Blix Hagen ei oversikt over forskinga på trolldomsprosessane – både i Noreg og elles i Europa. Avslutningsvis kjem forfattaren med ei viktig påminning om at liknande menneskeforfølging går føre seg i andre delar av verda den dag i dag. Den nye utgåva er oppdatert med nyare forsking fram til i dag, og særleg trekker forfattaren fram norske bidrag etter 2010.

UTSYN>INNSIKT
er Samlagets serie med korte innføringsbøker i historiske emne. Bøkene tar for seg eit vidt spekter av forskingsfelt, frå sentrale tema i Noregs- og verdshistoria til kulturhistoriske og fagteoretiske problemstillingar.

Detaljer

Forlag
Samlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Nynorsk
ISBN
9788234012884
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Dei europeiske trolldomsprosessane

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dei europeiske trolldomsprosessane:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv