Meny

Dronning Ingerids land

« Virkelighetens Game of Thrones... Ringvej skriver faghistorie henvendt til et ufaglært publikum, men hun står ikke tilbake for Jo Nesbø hva råskap angår. »

, Dagbladet Terningkast 5
Med Sigurd Jorsalfares død i 1130 startet en blodig tid i Norden. Kampen om tronstolene utartet til en underlig stollek der vinneren var sikret en snarlig død. Den dødelige leken ble iakttatt av en kvinne som kjente reglene godt. Les mer
Historie
Kvinnelig hovedperson
Fortid
Forskningsformidling
Vår pris
262,-
Spar
37,-

Veil. pris: 299,-  (E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side |

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 262,-
Spar: 37,-

Veil. pris: 299,-  (E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side |

Med Sigurd Jorsalfares død i 1130 startet en blodig tid i Norden. Kampen om tronstolene utartet til en underlig stollek der vinneren var sikret en snarlig død. Den dødelige leken ble iakttatt av en kvinne som kjente reglene godt. Som arving etter den svenske kongen var hun selv en brikke i spillet om kongemakt. Men hun var også en spiller. Ingerid Ragnvaldsdatter ble dronning i Norge da hun giftet seg med kong Harald Gille. Da han ble drept to år senere, fikk hun sønnen valgt til konge, sammen med halvbroren. Inntil barnekongene ble myndige, lå kongemakten i andres hender. Hvilke? Kildene hvisker lavt om dronning Ingerid, men språket skjuler henne. Som navet i en krets av lendmenn forsvinner hun ut av språket og historien. Det samme gjør denne voldelige tidens fredelige sider. Sverdene får vi se, men mennenes politiske sfære hadde også en spinneside, der allianser ble inngått, byggverk reiste seg og lover vedtatt. Lover om å la sverdene hvile når man valgte konge. Sporene etter dette arbeidet er der likevel. De avdekker hva de kjempet for, sverddragerne rundt tronstolene. Og de avdekker Ingerid Ragnvaldsdatters historie. Mona Ringvej er historiker, redaktør og forfatter. Som forsker har hun jobbet med politisk idéhistorie i antikken og på 1700- og 1800-tallet. Hun har tidligere utgitt bøkene Makten og ordene. Demokrati og ytringsfrihet fra Athen til Eidsvoll (2011), og Marcus Thrane. Forbrytelse og straff (2014) og kritikerfavoritten Landet mot nord. 1000 år. 22 personer. Én historie (2020).
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Arne Dvergsdal, Dagbladet
Terningkast 5 Jan Nyberg, BOK365

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Spartacus
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788243015241
Utgave: 1. utg.
Format: EPUB_3
Filstr: 2.2 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

« Virkelighetens Game of Thrones... Ringvej skriver faghistorie henvendt til et ufaglært publikum, men hun står ikke tilbake for Jo Nesbø hva råskap angår. »

, Dagbladet Terningkast 5

« Ringvej spenner opp et bredt lerret om et borgerkrigsherjet Norden på 1100-tallet i Dronning Ingerids land. Her maner hun fram et spektakulært portrett av en dronning fra skyggenes dal, spekket av politiske intriger, maktkamp, rå vold og erotikk. »

, BOK365 Terningkast 5

« Ringvejs bragd er å skrive fram eit nytt land for lesaren ... det stig fram eit rikare og meir interessant samfunn frå mellom linene til sagaene og krønikene ... Kven treng vel romanar med slik sakprosa? »

, Dag og Tid

« Mona Ringvejs bok om blodsutgytelser og maktkamper på 1100-tallet er noe så sjelden som sakprosa det vil være uheldig å røpe slutten på ... Ringvejs fortelleteknikk gir materiale medrivende kvalitet. »

, Forskerforum