Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

England

hele historien kort fortalt

Hvordan gikk England fra å være underlagt både romere og vikinger til å bli et av verdens største riker? Her er snarveien til å forstå England i dag.

Les mer

149,-

379,- Spar: 230,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Englands lange historie kort fortalt

Hvordan gikk England fra å være underlagt både romere og vikinger til å bli et av verdens største riker? Hva har Vilhelm Erobrerens seier for tusen år siden med dagens politiske og sosiale skillelinjer å gjøre? Her er snarveien til å forstå England i dag.

Julius Cæsar brøt en ny barriere med sin romerske hær da han i år 54 fvt krysset Den engelske kanal. Etter å ha beseiret gallerne ville han legge under seg Bretaniki, som øyfolket ble kalt i antikken. 800 år senere kom vikingene på tokt, og England havnet under Knut den stores kongedømme; Danmark-England. Den skandinaviske innflytelsen tok slutt da Norges siste vikingkonge, Harald Hardråde, tapte kampen om kongemakten i 1066. Vilhelm Erobreren tok makten og med ham kom en helt ny kultur. Men hva har Vilhelm Erobrerens seier for tusen år siden med dagens politiske skillelinjer å gjøre?

Hawes ser på hvordan de historiske linjene har ledet fram til Boris Johnsons kunststykke å framforhandle en avtale om Brexit i 2020

Ser bakover for å forstå nåtiden
James Hawes sporer røttene til de utfordringene landet står overfor i dag, ved å gå tilbake i historien. Hawes hevder at det selv før romernes erobring var etablert et skille mellom nord og sør, som virker inn på samfunnsutviklingen den dag i dag. Den historiske skillelinjen går ved elven Trent, skriver Hawes. Han tar oss effektivt gjennom de store historiske begivenhetene som har formet dagens England, fra Tudorenes seier i den blodige borgerkrigen,  rosekrigen, som banet vei for deres brutale vei til stadig mer makt og etter hvert til et verdensomspennende britisk imperium. Til tross for Storbritannias posisjon og styrke i verden påpeker Hawes det problematiske med både den gamle geografiske skillelinjen og det dypt splittende klasseskillet, som fortsatt påvirker Storbritannia. Hvor går veien videre for England nå?

«Engelskmenn bør nå tenke godt igjennom hva de har bak seg, hva som pågår, og hva som skal komme,» sier Hawes. 

 

Detaljer

Forlag
Vega forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
334
ISBN
9788282118750
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
The shortest history of England
Format
21 x 14 cm
Nr
8202133

Medlemsblad

Om forfatteren

James Hawes (f. 1960) er britisk forfatter og professor. Han studerte tysk ved universitetet i Oxford og har en ph.d. i tysk litteratur. Hawes har utgitt seks skjønnlitterære romaner og flere sakprosabøker, blant annet Tyskland. Hele historien kort fortalt (2019).

Utdrag

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på England:

Bruddet

Yohan Shanmugaratnam
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Sapiens

Yuval Noah Harari
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv