Meny

Europeere

Kampen om Europas framtid er både intens, skremmende og underholdende, og i Ekerns glimrende bok møter vi hovedpersonene. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

  Kjøp NÅ - få 18 bonuskroner!

Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

  Kjøp NÅ - få 18 bonuskroner!

Om boka

Presentert av Bente Einan Eriksen

Simen Ekern kommer til Brussel som student i 1998. Han har koffert og gitar. Han skal i gang med studier i internasjonal politikk, men er litt usikker på om Brussel er byen for ham. Burde han ikke heller ha valgt hyggelige Nice eller Barcelona? Etter hvert blir denne byen likevel hans by - EUs hovedstad, også kalt Mørkets hjerte i stål og betong! Simen Ekern fikk Brageprisen for sin utmerkede bok om Roma. Nå har han skrevet en innsiktsfull bok om utfordringene Europa står overfor. Det er en intens og skremmende bok, men også underholdende.

Ekerns styrke er at han har møtt dem, lederne og noen tilhengere, og lar dem snakke. Dét er til å bli klok av
Leif Ekle, NRK

Høyaktuell
Mange europeiske land har kjempet med arbeidsløshet og motløshet de siste årene. Vi snakker om en økonomisk krise som i beste fall viser forsiktige tegn til å gå over, og en sosial og politisk krise som kanskje bare står ved startstreken. Europas problemer er også resultat av en identitetskrise. Europa forsøker å finne sin plass i en verden som blir stadig mer dominert av USA og Kina. Ville noen merket det hvis Europa forsvant, spør Ekern. Han skriver om EU som fredsprosjekt og om euro som et økonomisk prosjekt, om innstrammingspolitikk og hva motstanderne mener om akkurat det, for dem er det mange av. Noen kaller den pålagte innstrammingen for innstrammingsfundamentalisme, ledet av Angela Merkel, sjefen over alle sjefer, som vinner alle disputter. Og ikke minst handler det om et Europa som gir grobunn for populistiske bevegelser av ulike slag. Folk er bekymret. Tidenes best utdannede generasjon er uten arbeid og antagelig uten visjoner for egen framtid. Hva slags konsekvenser vil en slik situasjon få? Vi ser i hvert fall at høy arbeidsløshet og sosial krise gir framvekst av høyreekstreme grupperinger.

Lar oss treffe hovedpersonene
Simen Ekern lar oss treffe en rekke sentrale personer, fra italienske populister, skotske separatister og ungarske ekstremister, Brüsselbyråkrater, franske patrioter til en gresk krimforfatter, for å høre deres meninger om de ulike utfordringene som Europa står overfor. Noen vil gjøre EU sterkere som union, andre kjemper for en avvikling. Ekerns beskrivelser av meningsutvekslinger og enkelte av sine intervjuobjekter er i seg selv fornøyelig lesning. Med en penn som flyter lett fletter han sammen intervjuene med historiekunnskap, anekdoter, egne reiseopplevelser - og det hele blir en underholdende affære som gir leseren god innsikt i et Europa vi er en del av og et EU vi må forholde oss til.

...Ekern syr disse intervjuene sammen med historieleksjoner, anekdoter, velplasserte sitater, korte reisebeskrivelser og en passe dose jeg-journalistikk.
Thomas Boe Hornburg, Aftenposten

Fakta

Om forfatteren

Forfatter og journalist Simen Ekern
  • Utdannet idéhistoriker og regnes blant Norges fremste Italia-kjennere
  • Journalisten og forfatteren dekker europeisk politikk og kultur for flere medier, blant annet Dagbladet, Morgenbladet og TV2
  • Fikk Brageprisen for beste sakprosautgivelse for Roma (2011)