Min side Kundeservice Bli medlem

Europeere

«I denne boken trekker han veksler på store kunnskaper, samtidig som han med fin observasjonsevne formidler vanlige menneskers liv og knytter dem til de store linjer i samtidens Europa.»

Alf Kjetil Igland, Færdrelandsvennen

Den økonomiske krisen er utgangspunktet for en reise rundt i Europa som dreier seg om krisepakker og redningsfond, men først og fremst om de konkrete konsekvensene av problemene i EU. Det handler om folk som mister jobben, velgere som mister håpet og om intellektuelle som mister oversikten. Les mer

249,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Den økonomiske krisen er utgangspunktet for en reise rundt i Europa som dreier seg om krisepakker og redningsfond, men først og fremst om de konkrete konsekvensene av problemene i EU. Det handler om folk som mister jobben, velgere som mister håpet og om intellektuelle som mister oversikten. Dette er et stykke samtidshistorie som skildrer hva Europa er og kan være i første halvdel av det 21. århundret.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
302
ISBN
9788202509200
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Europeere
Format
21 x 13 cm

Bla i boka

Anmeldelser

«I denne boken trekker han veksler på store kunnskaper, samtidig som han med fin observasjonsevne formidler vanlige menneskers liv og knytter dem til de store linjer i samtidens Europa.»

Alf Kjetil Igland, Færdrelandsvennen

«Innsiktsfull og kunnskapsbasert beskrivelse av Europa. [...] Ekern gjør kampen om Europas framtid til en både intens og skremmende fortelling.»

John Arne Moen, Trønder-Avisa

«Simen Ekern har fått høyst berettiget ros for sine bøker om det moderne Roma (2011) og sitt avslørende portrett av Berlusconi (2006). I sin seneste bok, Europeere (2015), gjør han en noe lengre reise omkring i verdensdelen for å balansere Nobelkomiteens hodeløse hyllest til Europa-tanken som fredsskaper (2012). [...] Intervjuet med Marine Le Pen og portrettet av Beppe Grillo er små mesterverk i balansen mellom skepsis og beundring.»

Trond Berg Eriksen, Morgenbladet

«[...] Han gjør det med stor innsikt, enda større mengder kunnskap. Koblet med observasjonsevne og øye for detaljer.»

Leif Ekle, NRK

«Ekern er eit godt reisefølgje. Han er ein kunnskapsrik og skarp observatør. Teksten flyt lett i ein slags hybridsjanger mellom reportasje, essayistikk og analyse. Ekern skriv med driv og ein språkleg snert som gjer at lesaren både blir opplyst og underhalden.»

Astrid Sverresdotter Dypvik, Prosa

«Med boken Europeere har Simen Ekern lagd en solid og hyperaktuell bok om EU og europeernes utfordringer.»

Frank Brandsås, Hamar Arbeiderbladet

«Ytterst relevant for å skjønne mer av dagens politiske svingninger i Europa. [...] Kombinerer med hell personlige opplevelser, møter med viktige og mindre viktige personer samt de store linjene.»

Anders Horntvedt, Finansavisen

«Simen Ekerns nye bok viser oss de enorme spenningene som har oppstått mellom nasjonalistene som ønsker hele EU til helvete, og Europa-forkjemperne som ser løsninger i å minke nasjonalstatenes suverenitet enda mer. [...] så aktuell at det ryker av den.»

Magnus Newth, Universitas

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Europeere:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

London

Nazneen Khan-Østrem
Innbundet 
390,- 429,-
 
Sulten
3 for 2

Sulten

Jan Ivar Nykvist
Innbundet 
299,- 549,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv