Meny
 

Folket

Haakon & Maud II

Serie: Haakon og Maud 2

«Styrken i Tor Bomann-Larsens bok er foreningen av et gigantisk kildearbeid med en fortellerevne som skaper nærhet til menneskene.» John O. Egeland, Dagbladet»

Dette annet selvstendige bind om Haakon og Maud danner det dramatiske høydepunkt i historien om vårt første kongepar. Les mer
Vår pris
393,-
Spar
56,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 393,-
Spar: 56,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Handlingen begynner med at den danske sjøoffiseren og hans engelske prinsesse flytter inn i en leilighet i København. Etter ni år i strid med familie og fedreland, ender det med at de holder inntog på et ubebodd slott i et kongerike der de verken har slekt eller venner. Bare et folk som jubler dem i møte.

For første gang blir historien om 1905 sett fra det unge parets side. Forfatteren har gjennomsøkt kongelige arkiver over hele Europa og lar ingen stein ligge urørt. Her får vi vite ikke bare hvorfor Norge valgte prins Carl og prinsesse Maud, men hvorfor de valgte Norge - for seg selv og sitt eneste barn.

Forfatter: Tor Bomann-Larsen
Tittel: Folket: Haakon og Maud II
Innbundet
Forlag: Cappelen

Fakta

Bind I - Kongstanken

Anmeldelser

«Styrken i Tor Bomann-Larsens bok er foreningen av et gigantisk kildearbeid med en fortellerevne som skaper nærhet til menneskene.» John O. Egeland, Dagbladet»

«Et mesterstykke"...."Det som hever denne boken opp mot biografiens stjernehimmel, er at forfatteren makter å ivareta denne samme kvaliteten side etter side, kapittel etter kapittel - helt til mål.» Hans-Christian Vadseth, VG»

«Han ferdes med smidighet fra det ene hoff til det annet. Bildene knyttes elegant sammen til en beretning hvor både europeisk og nasjonal norsk historie i begynnelsen av 1900-tallet inngår.» Gunnhild Ramm Reistad, Drammens Tidende»

«For Bomann-Larsen har ikke bare gode evner som forsker, han har også et formidlingstalent og er en ordkunstner av de sjeldne. Og den journalistiske punchlinen er heller aldri langt unna. Mange biografier blir stående i bokhyllen etter første gangs lesning. Det vil neppe skje med Bomann-Larsens bøker om Haakon og Maud. I alle fall ikke for de av leserne som har glede av snedige formuleringer og billedskapende tekster.» Jørgen Haavardsholm, Dagsavisen»

«Sjelden har en konge blitt styrtet så forsiktig og forbeholdent som i Tor Bomann-Larsens Folket.» Ane Farsethås, Dagens Næringsliv»

«Spennende, virtuost og forførende godt om dramaet rundt Norge og vårt første moderne kongepar» Arnhild Skre, Aftenposten»