Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Håkon Jarl

Ladejarlen Håkon Sigurdsson fremstår i de bevarte kildene i et eventyrets skjær. Han er prototypen på en vikinghersker - sterk og vakker, en ivrig forsvarer av tradisjonell religion og en stor kriger. Men jarlen som selv hadde seksten jarler under seg, er ikke uten mørkere sider, og det er disse som til slutt blir hans bane. Les mer

227,-

249,- Spar: 22,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Ladejarlen Håkon Sigurdsson fremstår i de bevarte kildene i et eventyrets skjær. Han er prototypen på en vikinghersker - sterk og vakker, en ivrig forsvarer av tradisjonell religion og en stor kriger. Men jarlen som selv hadde seksten jarler under seg, er ikke uten mørkere sider, og det er disse som til slutt blir hans bane. Sagaene veksler mellom å kalle ham "den mektige" og "den onde".

I denne boken møter vi Håkon både som vikingleder og de facto konge i Norge på slutten av 900-tallet. Ved hjelp av så vel arkeologisk som skriftlig kildemateriale trekkes det opp et nytt bilde av ladejarlene som et herskerdynasti med egen makt og politiske ambisjoner, og som en konkurrent til de østnorske ynglingene. Den mektige Håkon Jarl på Lade skildres ikke bare som viking, kvinnebedårer og riksstyrer, men også som statsbygger, bygrunnlegger og kulturell fornyer.

Detaljer

Forlag
Spartacus / Saga bok
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
241
ISBN
9788243005792
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Format
18 x 13 cm
Serie
Sagakongene

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Håkon Jarl:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Norge

Beate Muri
Innbundet 
272,- 299,-
 

Sjakk

Eivind Riise Hauge
Innbundet 
318,- 349,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv