Min side Kundeservice Bli medlem

Jakten på Olav den hellige

«Bedre kan det vanskelig gjøres»

VG

I 1013 ble helgenkongen Olav Haraldsson døpt i Rouen. Religionshistorikeren Øystein Morten har gjennom flere år studert livet hans; en brutal og bestialsk historie. Vi følger Olav fra han er med i en leiehær under stormingen av byen Canterbury i 1011 og videre til han ankommer Vestlandet høsten 1015. Les mer

229,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

I 1013 ble helgenkongen Olav Haraldsson døpt i Rouen. Religionshistorikeren Øystein Morten har gjennom flere år studert livet hans; en brutal og bestialsk historie. Vi følger Olav fra han er med i en leiehær under stormingen av byen Canterbury i 1011 og videre til han ankommer Vestlandet høsten 1015.

Samtidig arbeider Morten med et annet prosjekt. Hos den katolske kirken oppbevares det noe som skal være et ben fra kroppen til Olav den hellige. Etter flere runder med forhandlinger får han sammen med professoren Per Holck tillatelse til å gjøre rettsmedisinske undersøkelser av benet. Røntgenfotografi, karbondateringer og DNA-strukturer gir spennende perspektiver på hvem denne Olav var, og hva som kan ha skjedde med kroppen hans etter døden.

Til slutt må Øystein Morten også fullføre granskingen av de historiske kildene om Olavs liv. Resultatet er en fortelling om en annen Olav enn den vi kjenner. Portrettet av kongen som kristnet Norge er fullt av overraskelser. Samtidig handler denne boken om tro og håp i middelalderen, om en mektig kirke, forbyttede lik og om hemmeligheter som har ligget gjemt hos domkapitlet i Nidaros.

Detaljer

Forlag
Spartacus
Språk
Bokmål
ISBN
9788243015371
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Jakten på Olav den hellige

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Bedre kan det vanskelig gjøres»

VG

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Jakten på Olav den hellige:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv