Meny
Jakten på Olav Tryggvason - Øystein Morten
Jakten på Olav Tryggvason - Øystein Morten

Jakten på Olav Tryggvason

; David Keeping (Illustratør)

«Øystein Morten (46) er ikkje som historikarar flest. Han dreg gjerne ut i verda i fotspora til kongane han skriv om, og skildrar reisene sine. Det kan ofte gi overraskande resultat.»

, Dag og Tid
Vet vi den egentlige historien om Olav Tryggvason? Øystein Morten har reist i vikingkongens fotspor og funnet en annen historie. Les mer
Vår pris
454,-
Spar
45,-

Veil. pris: 499,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 454,-
Spar: 45,-

Veil. pris: 499,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

«Hva lurer du på?» spurte hun. «På om sagaene forteller sannheten,» svarte jeg. Og slik begynner den fantastiske reisen på jakt etter hvem Olav Tryggvason var.

Sagaen om kongen
Øystein Morten tar oss først med på sitt korte besøk til Ukraina, det som i vikingenes tid var Russland, der Olav Tryggvason ifølge mytologien vokste opp. Der møter forfatteren helt nye og overraskende fortellinger, og kursen for ekspedisjonen i Olav Tryggvasons fotspor må stakes ut helt på nytt.

For stemmer det at Olav var oldebarnet til Harald Hårfagre, og vokste opp i Russland før han vendte hjem og innførte kristendommen i Norge, grunnla Trondheim og så endte sitt liv i slaget ved Svolder i år 1000? Kan vi stole på det sagaene forteller om ham?

På oppdagelsesreise
For å finne den virkelige historien om Olav Tryggvason må Øystein Morten nullstille seg helt, før han begynner den spennende reisen i Tryggvasons fotefar. Underveis treffer forfatteren gode hjelpere som gir nye brikker til det vanskelige puslespillet, og finner ut hvordan andre land og folks krøniker beskriver vikingene, deres skikker og fremferd.

Historien om Tryggvason er historien om Nord-Europa rundt år 1000, der grenser og maktsentrene lå helt andre steder enn i dag. Ferden går til brutale maktkamper mellom danske kongearvinger, sammenstøt ved Londons murer, voldsomme og blodige ritualer, der voldtekt og menneskeofring hørte naturlig med og mye mer.

Samlingen av Norge
Jakten på Olav Tryggvason fenger fra første side. Øystein Morten gir fengslende innblikk i hvordan samlingen av Norge foregikk, innføringen av kristendommen i fire land og oppdagelsen av et nytt kontinent!

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Vigmostad Bjørke
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 323
ISBN: 9788241916892
Utgave: 1. utg.
Format: 22 x 15 cm
Nr: 8155089
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Øystein Morten (f. 1973) er historiker og forfatter. Han har en rekke kritikerroste bøker bak seg, blant annet Jakten på Olav den hellige og Jakten på Sigurd Jorsalfare. Sist ga han ut praktboka Norske ødegårder. Historien om stedene vi forlot (2017) sammen med fotograf Pål Hermansen.