Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Jøde i Tyskland - flyktning i Norge

Familien Blumenau 1880 - 1980

Få biografier har vært skrevet om de norske jødiske familiene. De få som kom hjem etter andre verdenskrig hadde mer enn nok med å overleve fra dag til dag, fratatt alt de eide. Samtidig var smerten den gang for stor til å gå inn i. Les mer

319,-

350,- Spar: 31,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Få biografier har vært skrevet om de norske jødiske familiene. De få som kom hjem etter andre verdenskrig hadde mer enn nok med å overleve fra dag til dag, fratatt alt de eide. Samtidig var smerten den gang for stor til å gå inn i.

Øystein Løvseths jødiske morfar Kurt Blumenau døde i 1945 etter å ha sittet innesperret i norske leire fra høsten 1942. Boken beskriver livet i Tyskland gjennom det 20. århundret frem til familien flyktet til Norge i 1938 etter «Krystallnatten». Men krigen fulgte snart etter. Boken gir både historisk informasjon og personlige inntrykk fra livet den gangen, ikke minst gjennom utstrakt bruk av bilder fra eget familiearkiv. Boken tar leseren frem til ca. 1980, og med noen tråder frem til dagens situasjon i Norge og andre land.
Boken blir tilgjengelig i begynnelsen av august 2016Øystein Løvseth er siviløkonom og har jobbet i mange år som økonom og leder. Å skrive boken har vært emosjonelt krev.ende. Boken er en personlig fortelling om familien til ett menneske blant seks millio.ner jøder som mistet livet.

Forfatteren håper at denne historien kan gjøre det som skjedde mer fattbart og nært, samtidig som den også kan vise den livsgleden som disse menneskene klarte å holde fast ved midt oppe i all smerten. Og kanskje kan boken være et lite bidrag i det evige arbeidet for å forhindre at noe liknende skal skje igjen.

Detaljer

Forlag
Kolofon
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
196
ISBN
9788230012376
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Jøde i Tyskland - flyktning i Norge
Format
25 x 18 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Jøde i Tyskland - flyktning i Norge:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv