Min side Kundeservice Bli medlem

Kongerekka

den siste viking - motgang, fremgang og undergang

Are Sende Osen forteller om norske skikkelser i historien slik du aldri før har lest om dem. Finalen i Kongerekka er skikkelig kongeblå og markerer definitivt slutten på vikingtida og helnorske konger, og starten på en ny æra.

Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Sendes innen 1 virkedag
Bente

Skrevet av: Bente, Redaktør

Konger som trutner, jomfruer, fruer, baglere og birkebeinere. Giftmord, uekte barn og barneekteskap. Are Sende Osen avslutter sin suksesshistorie om norske konger med Olav IV som døde i 1387. Og påpeker at de aller fleste konger (eller kongsemner) med navnet Olav har en tendens til å stryke med tidlig ... Men aller først må vi komme oss gjennom den katastrofale dagen i 1184, nærmere bestemt slaget ved Fimreite innerst i Sognefjorden.

Slag på slag

For det er med slaget ved Fimreite at Sende Osen starter boka. Blant alle dauingene som fløt i vannet, var kongen selv, Magnus Erlingsson, som hadde regjert siden 1161. Han var barsk og stod selv i fremste rekke når slag ble utkjempet. Lederen for Birkebeinerne, som var smartere og lot andre stå foran og ta støyten, Sverre Sigurdsson, var klar som et egg til å ta over vervet etter Magnus.

Hva ville Norge vært uten Inge Bårdsson?

Få har hørt om Inge Bårdsson, men han var faktisk en veldig viktig konge som tok over i en tid der det rådet en smule forvirring. Hvem skulle ta over som konge etter Håkon Sverresson som hadde trutnet etter juleselskap og døde? En svenske? NEI! Det ble Inge Bårdsson som var ekte trønder (en fordel), snill og grei og kunne holde landet samlet. Hvem vet hvordan Norge hadde sette ut nå hvis ikke Inge Bårdsson hadde steppet inn? Og etter ham kan vi lese om Håkon Håkonsson som var den uekte sønnen til Håkon Sverresson. Han var jo det lille barnet som ble reddet i det første dramatiske Birkebeinerrennet.

Are Sende Osen skriver om Norges-historien og om kongene så du greier å huske dem. Han trekker fram særpreg ved personene eller hendelser på sitt sleivete og humoristiske vis. Og innimellom kan du lese «utdrag fra Budstikka» som fyller inn ytterligere. Dette er gøy og lærerikt!

Vi anbefaler

— Norgeshistorie slik du ikke har fått den fortalt tidligere!

Bente Einan Eriksen

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
140
ISBN
9788205591936
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
25 x 20 cm
Nr
8220441
Serie
Kongerekka 3

Medlemsblad

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kongerekka:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
409,- 449,-

1814

Karsten Alnæs
Innbundet 
409,- 449,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv