Landet mot nord

1000 år : 22 personer : én historie

«...alt blir levende gjennom det som tidvis bare kan beskrives som briljant skrivekunst [...] Årets julegavetips er herved gitt.»

Jonas Bals, Klassekampen

Kan man fortelle et lands historie gjennom et knippe individer? Hvem skal da få sine historier fortalt?I Landet mot nord gir Mona Ringvej både kjente og mer ukjente karakterer en plass. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Kan man fortelle et lands historie gjennom et knippe individer? Hvem skal da få sine historier fortalt?I Landet mot nord gir Mona Ringvej både kjente og mer ukjente karakterer en plass. De som lager landet ved lov, som Magnus Lagabøte, men også de som lager det gjennom fortellinger, som Snorre og Camilla Collett. De som bare overlever i sagnene, som Jostedalsrypa, og de som glemmes. De som kom. De som dro. Og de som kom tilbake. Sammen danner de en vev av fortellinger om folket som har bosatt og beveget den nordlige kyststripen som ble et kongerike og en stat. Veien mot nord.Boken består av 22 minibiografier som elegant sys sammen til én fortelling - historien om Norge.

Detaljer

Forlag
Spartacus
Språk
Bokmål
ISBN
9788243016507
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Landet mot nord

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«...alt blir levende gjennom det som tidvis bare kan beskrives som briljant skrivekunst [...] Årets julegavetips er herved gitt.»

Jonas Bals, Klassekampen

«Supersmart omvei til norsk historie.»

Knut Hoem, NRK

«Norges-historien mesterlig fortalt: En storslått bok om 22 medrivende skjebner.»

Hilde Østby, Aftenposten

«Ringvej er min favoritt-historiker for tiden. Som fagperson og skribent har hun alltid noe uvanlig å komme med, uansett hvilket stoff hun behandler. Blant nålevende norske historikere er det ingen jeg har lært mer av enn henne.»

Anders Johansen, Prosa

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Landet mot nord:

Spitfire
Ny!

Spitfire

Birger Tidemand-Johannessen
Nedlastbar lydbok 
399,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv