Min side Kundeservice Bli medlem

Landet uten egenskaper

et essay om Østerrike

Østerrike - et land midt i Europa. En gang et rike av mange nasjonaliteter, i dag en liten, velstående republikk. Østerrike-bildet er vakker natur og høykultur i byer som Wien og Salzburg. Et historisk blikk bak klisjeene viser at dette landet har fremstått i vidt forskjellige tapninger; fra det joviale keiserriket, via brutal klassekamp, fascisme og nazisme. Les mer

217,-

239,- Spar: 22,-

Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Østerrike - et land midt i Europa. En gang et rike av mange nasjonaliteter, i dag en liten, velstående republikk. Østerrike-bildet er vakker natur og høykultur i byer som Wien og Salzburg. Et historisk blikk bak klisjeene viser at dette landet har fremstått i vidt forskjellige tapninger; fra det joviale keiserriket, via brutal klassekamp, fascisme og nazisme. Hitler lærte sitt jødehat i Wien, og mang en østerriker jublet da diktatoren tok sitt østerrikske hjemland tilbake i det tyske riket.
I 1945 var alt glemt. Gamle fiender lot som de var venner, og den nye republikken ble suksess. Glemt var borgerkrig og diktatur, nå gjaldt det store partnerskap av alle gode krefter.
Så ble Kurt Waldheim valgt til president og levnet begynte. Senere vant høyrepopulistene valg etter valg, uten å få ordentlig fotfeste, ikke før 2017. Kunne landet kombinere dette med en historisk selvransakelse? Og hva med landets rolle i Europa? Landet uten egenskaper har alle muligheter.
Pål Veiden er sosiolog, med doktorgrad om Østerrike. Han er ansatt som førsteamanuensis ved OsloMET.

Detaljer

Forlag
Abstrakt
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
142
ISBN
9788279353928
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
21 x 14 cm

Medlemmers vurdering

S
Susanna Skurdal – 05.02.2019

– Informativ og bra!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Landet uten egenskaper:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Berlin

Torgrim Eggen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Sjakk

Eivind Riise Hauge
Innbundet 
318,- 349,-

Hours

Michael Cunningham
Paperback 
145,-
 

Maus

Art Spiegelman
Paperback 
246,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv