Min side Kundeservice Bli medlem

Landnåm fra nord

utvandringa fra det nordlige Norge til Island i vikingtid

Island var et av de siste områdene i verden som fikk fastboende befolkning, da særlig av nordmenn og keltere som oppdaget øya og bosatte seg der i vikingtida. De eldste islandske kildene omtaler svært mange innvandrere fra det nordlige Norge, det vil si fra middelalderens Hålogaland og Namdalen. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Island var et av de siste områdene i verden som fikk fastboende befolkning, da særlig av nordmenn og keltere som oppdaget øya og bosatte seg der i vikingtida. De eldste islandske kildene omtaler svært mange innvandrere fra det nordlige Norge, det vil si fra middelalderens Hålogaland og Namdalen. Dette området har likevel vært oversett i tidligere historiske framstillinger, og det tradisjonelle synet er at det nesten bare var vestlendinger som reiste ut.

Landnåm fra nord har som siktemål å rette opp denne skjevheten. Det er nemlig ingen tvil om at folk fra nord spilte en vesentlig rolle i bygginga av det nye samfunnet på Island. I denne boka får leseren fortellinga om alle de 37 kjente familiene som reiste over fra dette området i «landnåmstida» (ca. 870-930 e.Kr.). De fleste var norrøne høvdinger og bønder, men noen hadde også samisk bakgrunn.

Boka kartlegger nøye hvilke steder utvandrerne kom fra, deres bakgrunn og hvor på Island de bosatte seg. Men hvorfor forlot alle disse menneskene heimstedene sine, og hva søkte de egentlig på Island? I forfatterens leting etter svar på disse spørsmålene, avdekkes mange dramatiske fortellinger.

Boka er rikt illustrert fra både Norge og Island.

Alf Ragnar Nielssen er tidligere professor i eldre tids historie ved Nord Universitet (Bodø). Han har også hatt bistilling som professor II ved Lofotr Vikingmuseum.

Detaljer

Forlag
Orkana akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
220
ISBN
9788281043503
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Landnåm fra nord
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Landnåm fra nord:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv