Min side Kundeservice Bli medlem

Mine gleders by

historien gjennom London gjennom to tusen år

«London lar seg ikke oppleve under ett. Det er rett og slett for mye av alt» skriver Richard Herrmann i dette overflødighetshornet av bok, som i mer enn en generasjon har vært selve klassikeren i norsk reiselivslitteratur. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

«London lar seg ikke oppleve under ett. Det er rett og slett for mye av alt» skriver Richard Herrmann i dette overflødighetshornet av bok, som i mer enn en generasjon har vært selve klassikeren i norsk reiselivslitteratur. NRKs legendariske Londonkorrespondent tar leseren med gjennom to tusen års historie, kultur og dagligliv, i en dypt personlig og kunnskapsmettet beretning.

Boken, som nå utgis i en utvidet og oppdatert versjon, er et must for enhver Londonfarer, enten man skal dit kort eller lenge, kjenner byen som sin egen bukselomme eller er på kort førstebesøk - eller om man reiser fra lenestolen, og lar «Stemmen fra London» bringe London til leseren.

Med etterord og tillegg ved Øivind Bratberg

Medlemsvurdering:
Richard Herrmann forteller Londons historie gjennom 2000 år. Herrmanns fortellerglede og enorme kunnskaper om London og Englands historie er fornøyelig "lesning"! Og det er ikke den ting han ikke berører; om populære og mindre populære konger og dronninger, kjente politikere, storbrannen i 1666, Wrens gjenoppbygging av byens kirker, pubens historie, Citys særegne status i London, sentrale fakta om Themsen, det flerkulturelle London - kort sagt det meste. Foruten at boka er utrolig lærerik, har det vært nostalgisk å høre Herrmanns "London-stemme". Etter å ha hørt denne lydboka, får jeg lyst til å kaste meg over alt han har skrevet - kanskje spesielt bøkene om konger og dronninger av England.

Mariana

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
330
ISBN
9788202478001
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Medlemmers vurdering

M
Mariana – 17.08.2008

– Richard Herrmann forteller Londons historie gjennom 2000 år. Herrmanns fortellerglede og enorme kunnskaper om London og Englands historie er fornøyelig "lesning"! Og det er ikke den ting han ikke berører; om populære og mindre populære konger og dronninger, kjente politikere, storbrannen i 1666, Wrens gjenoppbygging av byens kirker, pubens historie, Citys særegne status i London, sentrale fakta om Themsen, det flerkulturelle London - kort sagt det meste. Foruten at boka er utrolig lærerik, har det vært nostalgisk å høre Herrmanns "London-stemme". Etter å ha hørt denne lydboka, får jeg lyst til å kaste meg over alt han har skrevet - kanskje spesielt bøkene om konger og dronninger av England.

N
Nemine – 16.09.2005

– Jeg hadde egentlig tenkt og lese denne boka før jeg dro til London, men det fikk jeg aldri gjort. Det angrer jeg på nå i ettertid, for boka avslører mange av Londons glemte eller skjulte skatter. For eksempel visste jeg ikke at man kunne gå inn en liten sidedør ved Buckingham Palace og skrive seg inn i en gjestebok som blir oppbevart sammen med kongerullene. Og jeg hadde ikke noen trang til å besøke noen av Londons mange kirker, det har jeg absolutt nå.
Det er tydelig at Richard Herrmann elsker byen og at han tar glede i å fortelle oss lesere om dens små og store merkverdigheter. Språket hans er kanskje ikke det beste, men boka ledsages av en tørr humor som ser ut til å passe både byen og stemninga i boka. Jeg kan anbefale denne boka, enten du skal til London eller ikke.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mine gleders by:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Sulten

Jan Ivar Nykvist
Innbundet 
480,- 549,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv