Min side Kundeservice Bli medlem

Noen av oss har snakket sammen

«Høstens beste debattbok om norsk politikk.»

Jens Vetland, Fædrelandsvenne 28.10.2010

Etter annen verdenskrig styrte Arbeiderpartiet landet nesten uten avbrudd i 30 år. Utad sto ledelsen alltid samlet, innad var det maktkamp, uenighet og konfrontasjoner. I Noen av oss har snakket sammen . Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Etter annen verdenskrig styrte Arbeiderpartiet landet nesten uten avbrudd i 30 år. Utad sto ledelsen alltid samlet, innad var det maktkamp, uenighet og konfrontasjoner. I Noen av oss har snakket sammen ... tar forfatter og historiker Hans Olav Lahlum oss bak fasaden til en gang Norges største parti, og forteller historien om alle personskiftene i dets storhetstid. Lydboken behandler samtlige skifter av statsminister, statsråder og medlemmer av ledelsen i perioden 1945-1975. Hovedfokus settes på to av de aller største fra arbeiderbevegelsens så vel som fra norsk politisk historie: De mangeårige statsministrene og formennene Einar Gerhardsen og Trygve Bratteli. Forfatteren tegner et sammensatt og fascinerende bilde av de to både som politikere og mennesker, og kaster også nytt lys over det kompliserte forholdet mellom dem. Boken begynner med Johan Nygaardsvolds avgang som statsminister sommeren 1945, og avsluttes med at en ung Gro Harlem Brundtland kom inn som statsråd og nestformann i Arbeiderpartiet på 1970-tallet.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202846725
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Noen av oss har snakket sammen...

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Høstens beste debattbok om norsk politikk.»

Jens Vetland, Fædrelandsvenne 28.10.2010

«Noen av oss har snakket sammen... er et nytt og viktig bidrag til historien om Arbeiderpartiets gullalder. Utgivelsen blir dessuten bokhøstens viktigste markering av 100-årsjubileumet for Brattelis fødsel.»

Bokstaver.no (Ansvarlig redaktør: Atle Stava.), Bokstaver.no

«Lahlum er en flittig og nidkjær moldvarp. Han spør og graver overalt der det kan spørres og graves.»

Kjell Lars Berge, NRK 9.11.2010

"I likhet med de tidligere kritikerroste biografiene over Oscar Torp og Haakon Lie, er «Noen av oss har snakket sammen» resultat av en kraftanstrengelse fra Lahlums side.

Stavanger Aftenblad, Stavanger Aftenblad 2.11.2010

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Noen av oss har snakket sammen:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv