Min side Kundeservice Bli medlem

Norge stein for stein

historien om festningene våre

En gang beordret en konge at her skulle forsvarsverket ligge, og ut ifra prinsipper hentet fra verden utenfor Norge ble det bygget for å forsvare by og fedreland. De som beordret, planla og gjennomførte arbeidet, er borte. Les mer

454,-

499,- Spar: 45,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

En gang beordret en konge at her skulle forsvarsverket ligge, og ut ifra prinsipper hentet fra verden utenfor Norge ble det bygget for å forsvare by og fedreland. De som beordret, planla og gjennomførte arbeidet, er borte. Og nå er snart det som skulle ha forsvart dem også det. Norske festninger er i naturens vold, men historien ligger der, under grener og gresstuster.

De norske festningsverkene var sentrale i utviklingen av vår nasjon slik vi kjenner den i dag. Mange av festningene ligger i dag sterkt neglisjert, men har båret avgjørende øyeblikk i vår fortid. Med tekst og foto dokumenterer boken festningsverkene slik de var, slik de er og historien de bærer.

Norge stein for stein er en rik, visuell reise i arkitektur, håndverk, dagligliv og krigshandlinger, og gir et unikt innblikk i byggingen av Norge. Utvalget har en bred geografisk spredning, fra Vardøhus i nordøst til Christiansholm i sør, Bergenshus i vest og Kongsvinger festning i øst.

De nye fotografiene er tatt av Tor Simen Ulstein.

Detaljer

Forlag
Spartacus
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
330
ISBN
9788243012349
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Norge stein for stein
Format
27 x 22 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Norge stein for stein:

Bystrid

Harald Engelstad
Paperback 
391,- 430,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Torsk

Frank A. Jenssen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv