Min side Kundeservice Bli medlem

Olav V

Ensom majestet : 1946-1991

«Med det siste bindet av trilogien om Olav V har Tore Rem avsluttet et imponerende storarbeid om han som i likhet med sin far ble Folkekongen.» «Hele trilogien kommer til å bli selve referanseverket om kong Olavs liv»

Siri Wahl-Olsen, Adresseavisen

Det tredje bindet i den store fortellingen om kong Olav V av Tore Rem, omhandler først og fremst selve kongegjerningen, et ensomt virke der kongen mangler en dronning ved sin side. Det dreier seg om hoffets ritualer, om hverdagens rutiner, om en hektisk reisevirksomhet, om jubileum etter jubileum, om en mann som først strever med å følge i sin myteomspunnede fars fotspor, men som ender opp som en desidert suksess, en folkekjær folkekonge. Les mer

249,-
Ventes til lager 04.06.2024
Det tredje bindet i den store fortellingen om kong Olav V av Tore Rem, omhandler først og fremst selve kongegjerningen, et ensomt virke der kongen mangler en dronning ved sin side. Det dreier seg om hoffets ritualer, om hverdagens rutiner, om en hektisk reisevirksomhet, om jubileum etter jubileum, om en mann som først strever med å følge i sin myteomspunnede fars fotspor, men som ender opp som en desidert suksess, en folkekjær folkekonge.

Olav V. Ensom majestet er en historie om kontinuitet, om et Norge i vekst og framgang, men også om et kongelig liv preget av savn og ensomhet. Det handler om beslutninger som fattes alene, om utfordringer på det personlige plan, om regelrette handikap. Gjennom ulike dagbøker, en mengde personarkiver og et stort og hittil ukjent brevmateriale, kommer vi ikke minst nær den lille norske kongefamilien, deres britiske slektninger, vennekretsen og hoffet, som aldri før. Til sist i denne boka går forfatteren tett på en konges død, en død som utløser en landesorg uten like.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
ISBN
9788202830144
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Olav V
Format
20 x 13 cm
Serie
Olav V 3

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Med det siste bindet av trilogien om Olav V har Tore Rem avsluttet et imponerende storarbeid om han som i likhet med sin far ble Folkekongen.» «Hele trilogien kommer til å bli selve referanseverket om kong Olavs liv»

Siri Wahl-Olsen, Adresseavisen

«Denne kongebiografien gir et sjeldent innblikk i en særegen hoffkultur, et stivsinnet og sterkt konservativt miljø. Kong Olav V - Ensom majestet er en svært lesverdig bok.»

Kjell Solem, Bok365

«et imponerende storverk, som på mange måter gir oss et helt nytt bilde av mennesket og majesteten Olav V»

Arne Dvergsdal, Dagbladet

«Rems imponerande biografi syner korleis Olav var ein sentral aktør i å skapa eit «kongedømme på norsk».»

Tom Hetland, Stavanger Aftenblad

«Ensom majestet set punktum for eit historisk viktig og grundig arbeid.»

Aage G. Sivertsen, Dag og Tid

«Siste bind i biografien om kong Olav går i rette med vår oppfatning av den alltid blide og joviale folkekongen. Den avslører mer temperamentsfulle og autoritære sider. ... På over 600 sider får vi et grundig og godt innblikk i livet til denne mektige og anakronistiske storfamilien - heldigvis blottet for klisjeene mediene så ofte bruker om kongehuset. ... Men Rem er god på å dokumentere hvordan mediene og nasjonen hele tiden valgte å se det vi ville se.»

Erle Marie Sørheim, Aftenposten

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Olav V:

Victoria

Richard Herrmann
Nedlastbar lydbok 
199,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv