Min side Kundeservice Bli medlem

Revolusjon, kjærlighet, diplomati

Aleksandra Kollontaj og Norden

Den sagnomsuste Aleksandra Kollontaj (1872-1952) var full av paradokser. Hun levde på barrikadene, forførte massene, erobret mannsbastioner og kjempet for kvinnens frigjøring. Kollontaj var russisk, men internasjonal av natur. Les mer

529,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Den sagnomsuste Aleksandra Kollontaj (1872-1952) var full av paradokser. Hun levde på barrikadene, forførte massene, erobret mannsbastioner og kjempet for kvinnens frigjøring. Kollontaj var russisk, men internasjonal av natur.
Fra å være revolusjonsheltinne, skribent og agitator, sosialist, feminist og omstridt bolsjevik, ble hun en høyt respektert diplomat - verdens første kvinnelige sådanne. Kollontaj levde store deler av sitt liv i politisk eksil, og Norden hadde en særlig plass i hennes hjerte. Med finske aner ble hun tidlig glødende engasjert i Finlands arbeiderklasse, og tilbrakte siden 25 år av sitt liv i Norge og Sverige. Før den russiske revolusjonen var hun Lenins kurér i Kristiania. Senere vendte hun tilbake som diplomatisk utsending - først i Oslo, deretter i Stockholm, der hun mot alle odds overlevde Stalins utrenskninger. Hennes historiske rolle som fredsmegler under vinterkrigen og den finsk-sovjetiske fortsettelseskrigen resulterte i en nominasjon til Nobels fredspris. Dette er den første boka som tar for seg Kollontajs forhold til Norden.
Elleve framstående historikere, forskere og skribenter kartlegger hennes forhold til henholdsvis norsk og finsk arbeiderbevegelse, hennes diplomatiske og kulturelle innsats, hennes omgangskrets og hennes rolle som feministisk inspirator. Blant bidragsyterne er Kollontajs medarbeider, diplomaten Vladimir I. Jerofejev, som var Stalins personlige tolk, og sønnesønnen Vladimir M. Kollontaj. Dette er første gang han har nedtegnet sine minner om sin berømte farmor.

Detaljer

Forlag
Unipub forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål Flerspråklig Svensk
Sider
356
ISBN
9788274772878
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Originaltittel
Revolusjon, kjærlighet, diplomati
Format
23 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Revolusjon, kjærlighet, diplomati:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dikt

Erlend O. Nødtvedt
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv