Meny
Slutten for det røde mennesket - Svetlana Aleksijevitsj

Slutten for det røde mennesket

tiden second hand

; Dagfinn Foldøy (Oversetter)

Svetlana Aleksijevitsj, kjent for boka Krigen har intet menneskelig ansikt, har intervjuet mennesker i de tidligere sovjetrepublikkene om livet etter Sovjetunionens sammenbrudd. Slutten for det røde mennesket er et unikt forsøk på å beskrive de sovjetiske erfaringene fra det lille menneskets perspektiv. Les mer
Vår pris
409,-
Spar
40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 409,-
Spar: 40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Sovjetunionen. Det begynte med drømmer om et nytt menneske som skulle formes av de kommunistiske ideene. Det nye mennesket levde i et mektig imperium, elsket og fryktet verden over, men en dag brøt det sammen, og tilbake stod sovjetmennesket, som kastet ut i en usikker og ubegripelig tilværelse der et fåtall ble uforståelig rike og mange fattigere enn noensinne.

I over tjue år har Svetlana Aleksijevitsj reist rundt i de tidligere sovjetrepublikkene. Hun har snakket med dem som tapte - gjestearbeiderne, barnehjemsbarn, slektninger til selvmordere og mange, mange flere. Av disse tusentalls stemmer har hun skapt et kor om livet i den sosialistiske utopien, om kaoset som fulgte og om den tiltakende politiske undertrykkelsen av i dag.

Slutten for det røde mennesket. Tiden second hand er et unikt forsøk på å beskrive de sovjetiske erfaringene fra det lille menneskets perspektiv.

Aleksijevitsj har en egen evne til å finne frem til vanlige menneskers ekstraordinære fortellinger, og til å få dem til å åpne seg. Når hun samler disse historiene mellom to permer, løftes enkeltmenneskets historie til poesi. Ikke siden Churchill har en sakprosaforfatter fått Nobelprisen i litteratur. Aleksijevitsj er en verdig kandidat. Erika Fatland, Aftenposten ... den virkelige styrken i Slutten for det røde mennesket [er] den kumulative effekten som oppstår når alle disse vitnesbyrdene samles i én lang tekst. Olaf Haagensen, Morgenbladet Svetlana Aleksijevitsj skriver fram et voldsomt kor av brutalitet og alkohol […] Boka gir mer enn nok å tenke over i lang tid. Jon Rognlien, Dagbladet

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Kagge
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 580
ISBN: 9788248914921
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Vremia sekond hend
Format: 22 x 16 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger