Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Sovjetunionens kommunistiske parti og Norge 1952-1967

en dokumentasjon

"Imponerende. [...] For fyrste gongen kan me fylgja det tette hopehavet mellom det norske og det sovjetiske kommunistpartiet frå den tidlige fasen av den kalde krigen og fram til 1967."

Halvor Tjønn, Dag og Tid

Denne boken gir for første gang direkte innsyn i forholdet mellom Norges Kommunistiske Parti (NKP) og Sentralkomiteen i Sovjetunionens kommunistiske parti (SUKP) i en periode under den kalde krigen. Boken gjengir også sovjetiske analyser av utviklingen i norsk politikk og referater fra samtaler mellom sovjetiske diplomater og norske politikere og aktivister. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Denne boken gir for første gang direkte innsyn i forholdet mellom Norges Kommunistiske Parti (NKP) og Sentralkomiteen i Sovjetunionens kommunistiske parti (SUKP) i en periode under den kalde krigen. Boken gjengir også sovjetiske analyser av utviklingen i norsk politikk og referater fra samtaler mellom sovjetiske diplomater og norske politikere og aktivister.

Dokumentene er hentet fra arkivet etter Sentralkomiteen. De viser mekanismene i samarbeidet mellom de to partiene, deriblant hvordan SUKP ble trukket inn i interne maktkamper NKP. Vi ser også hvordan utviklingen i SUKP og konflikter i den internasjonale kommunistiske bevegelsen slo inn i det norske partiet.

I 1950-årene vokste interessen i Sentralkomiteen for forhold utenfor NKP og miljøet rundt partiet. Ikke minst var man opptatt av kretsen rundt avisen Orientering og senere Sosialistisk folkeparti. Blant andre tema i analyser og samtaler var opposisjonelle strømninger i DNA og utviklingen i norsk og alliert forsvars- og sikkerhetspolitikk.

Boken er et resultat av et samarbeid mellom Institutt for forsvarsstudier, Det føderale arkivvesen i Russland, Det russiske statsarkiv for samtidshistorie og Det russiske vitenskapsakademis institutt for verdenshistorie. Arkivmaterialet i boken er ikke tidligere offentliggjort og er heller ikke tilgjengelig i norske samlinger.

Detaljer

Forlag
Orkana
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
587
ISBN
9788281043633
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Sovjetunionens kommunistiske parti og Norge 1952-1967
Format
25 x 18 cm

Anmeldelser

"Imponerende. [...] For fyrste gongen kan me fylgja det tette hopehavet mellom det norske og det sovjetiske kommunistpartiet frå den tidlige fasen av den kalde krigen og fram til 1967."

Halvor Tjønn, Dag og Tid

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sovjetunionens kommunistiske parti og Norge 1952-1967:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv