The Barents region

a transnational history of subarctic Nothern Europe

I 1993 ble Barentsregionen offisielt etablert som betegnelse på de nordlige delene av Norge, Sverige og Finland, og de nord-vestlige delene av Russland, etter jernteppets fall. Men historien om regionen strekker seg mye lenger tilbake, innbyggerne i området har alltid forholdt seg til hverandre på tvers av nasjonale og etniske skiller, og mange av innbyggerne har vært flyttfolk med sterkere regional enn nasjonal identitet. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

I 1993 ble Barentsregionen offisielt etablert som betegnelse på de nordlige delene av Norge, Sverige og Finland, og de nord-vestlige delene av Russland, etter jernteppets fall. Men historien om regionen strekker seg mye lenger tilbake, innbyggerne i området har alltid forholdt seg til hverandre på tvers av nasjonale og etniske skiller, og mange av innbyggerne har vært flyttfolk med sterkere regional enn nasjonal identitet.
Historien om Barentsregionen er forfattet av en lang rekke fremragende historikere fra alle de involverte landene. Sammen forteller de historien om underregionene som alle har vært sine lands nordlige periferi, om paralleller og kontraster mellom dem, og om hvordan de har funnet sammen og blitt holdt atskilt.

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Innbundet
Språk
Engelsk
Sider
518
ISBN
9788253036519
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
The Barents region
Format
25 x 18 cm
Serie
Encyclopedia of the Barents region

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på The Barents region:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv