Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Trondheims siste heksebrenning

trolldomsprosessen mot Finn-Kirsten

På 1500- og 1600-tallet brant heksebålene i Europa. I Norge ble omtrent åtte hundre mennesker anklaget for å ha utøvet trolldom, og av disse ble om lag tre hundre henrettet for hekseri. Så sent som i 1674 ble «Finn»-Kirsten Iversdatter brent etter en av de verste og mest omfattende trolldomsprosesser som har funnet sted i Trondhjems amt. Les mer

290,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

På 1500- og 1600-tallet brant heksebålene i Europa. I Norge ble omtrent åtte hundre mennesker anklaget for å ha utøvet trolldom, og av disse ble om lag tre hundre henrettet for hekseri. Så sent som i 1674 ble «Finn»-Kirsten Iversdatter brent etter en av de verste og mest omfattende trolldomsprosesser som har funnet sted i Trondhjems amt.

Som tilnavnet «Finn» tyder på, var Kirsten av samisk herkomst. Hun var en fattig omstreifer som en tid hadde gått rundt i gauldalsbygdene og tigget til seg mat og truet bøndene med ulykke. Da den rettslige granskningen mot henne fant sted i Støren i 1673, ble hun dømt fra livet for unnlatelse av kirkegang samt hor. Etter en tid i fangenskap og tortur tilstår Kirsten å «ha gitt seg til djevelen og øvet trolldoms kunst». Mot slike ugudelige trolldomssynder foreskrev loven bålstraff. Før hun ble henrettet, anga hun over tretti personer fra Gauldalen, Stjørdalen og Trondheim by, både fattige og rike samt fremtredende bønder. Saken fikk forgreininger til Flesnes i Troms og Rødøy i Nordland. Boka beskriver hekseprosessen mot Finn-Kirsten basert på de originale saksdokumentene.

Detaljer

Forlag
Museumsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
184
ISBN
9788283050103
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Trondheims siste heksebrenning
Format
21 x 15 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Trondheims siste heksebrenning:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Macbeth

William Shakespeare
Paperback 
199,-
 

Dandy

Jan Guillou
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv