Min side Kundeservice Bli medlem

Ufredsår

om den svenske stormaktstiden og en mann i dens midte

«Boken kan ikke anbefales varmt nok. Den er både spennende, lærerik og uhyre velskrevet. Leseren kan formelig se og lukte 350 år gamle begivenheter.»

Sten Inge Jørgensen, VG

Peter Englund forteller levende fra det kaotiske 1600-tallet og de kreftene som formet Sverige - og Norden. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Samtidig tegnes et bilde av dagliglivet i denne turbulente epoken: her skildres ulike temaer som jordmorkunst, matvaner, kvinnenes vilkår, fritidssysler og byenes nattlige lyder. Og oppi dette mylder av små og store hendelser, kjente og ukjente personer, følger leseren en bestemt person, Erik Dahlbergh, den blivende kunstneren, krigeren og arkitekten og hans opplevelser ute i Europa.

Født til ufred
"Den 10. oktober er jeg, Erik Jönsson Dahlberg, født til denne usle og elendige verden." Året var 1625, byen Stockholm. En by nettopp herjet av en stor brann. Erik ble født i en sotete, røykluktende by, i et Europa som hadde tatt fyr. Han skulle bli 24 år før han for første gang opplevde fred og da varte den bare i noen år. Hans århundre, 1600-tallet, var herjet av krig og uro, pest og hungersnød.

Fra armod til velstand
Dette er en bredt anlagt historiebok, som skildrer både kjente og ukjente slag og felttog, men som også forteller om tidens mentalitet og hverdagsliv. Fremstillingen av den lille og den store historien er det ingen som behersker bedre enn Englund. Ufredsår følger én persons skjebne gjennom 1600-tallet, men også Sveriges utvikling fra et fattige land i utkanten av Europa, til et velstående monarki der den mektige dronning Kristina fikk privatundervisning av Descartes. Spennende som en roman, men langt mer lærerik!

Peter Englund fikk den prestisjefylte August-prisen for Ufredsår.

Ufredsår har stort potensiale til å bli en moderne klassiker.
Mats Gellerfelt, Svenska Dagbladet

 

Ufredsår er et fascinerende verk, sjangeroverskridende, godt disponert og skrevet med betydelig følelse for språkets rytme og ordenes valør.
Erik Andersson, Göteborgs-Posten

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
679
ISBN
9788202308032
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
Ofredsår
Format
23 x 17 cm
Nr
9015647

Anmeldelser

«Boken kan ikke anbefales varmt nok. Den er både spennende, lærerik og uhyre velskrevet. Leseren kan formelig se og lukte 350 år gamle begivenheter.»

Sten Inge Jørgensen, VG

«Denne boka rommer en hel verden, fremmed og forunderlig, men også gjenkjennelig. Resultatet er ikke bare en ualminnelig god og lettlest innføring i 1600-tallets historie, men også en fest av en leseropplevelse.»

Tore Skeie, Klassekampen

«Som leser av «Ufredsår» sitter man overveldet igjen med en krevende og buldrende framstilling av troppeforflytninger, beleiringer og feltslag; dette er trettiårskrigen i widescreen. Imponerende i anlegg og utførelse.»

Arne Dvergsdal, Dagbladet

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ufredsår:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Neokora

Jean Van Hamme
Innbundet 
327,- 359,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv