Lagerrydding: Opptil 70% rabatt på bøker!
Min side Kundeservice Bli medlem

Vi blir neppe nogensinne mange her

jøder i Bergen 1851-1945

Fra grunnlovsforbudet mot jøder ble opphevet i 1851 og frem til annen verdenskrig innvandret rundt 2000 jøder til Norge. Kun 150 av disse kom til Bergen. Årsaken til at så få jødiske innvandrere valgte å bosette seg i Bergen i hele 100-årsepoken, er svært lite kjent. Les mer

262,-

299,- Spar: 37,-

E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Fra grunnlovsforbudet mot jøder ble opphevet i 1851 og frem til annen verdenskrig innvandret rundt 2000 jøder til Norge. Kun 150 av disse kom til Bergen. Årsaken til at så få jødiske innvandrere valgte å bosette seg i Bergen i hele 100-årsepoken, er svært lite kjent.

Behandlingen jødene i Bergen og Hordaland fikk under annen verdenskrig, er også ukjent for de fleste i dag. Registreringer, arrestasjoner, deportasjoner, flukt og konfiskering av eiendeler er detaljert og sterkt skildret i denne boken. Her er også historier om jøder som levde videre uten å gå i dekning eller bli ettersøkt, og om nazister og andre som tok store sjanser for å hjelpe jøder i bergensområdet. Avslutningsvis ser forfatteren nærmere på det merkelige rettsoppgjøret etter krigen.

«... vi blir neppe nogensinne mange her» er den første brede fremstillingen av jødisk innvandring til Bergen. Historien om jødenes kamp for å etablere seg som forretningsdrivende og i samfunnet, følges tett frem til krigsutbruddet i 1940 og videre gjennom krigsårene. Her skildres både suksess og ulykke. Boken er et vesentlig bidrag både til å forstå jødisk innvandring til Norge og det norske holocaust. Rundt 170 illustrasjoner, de aller fleste tidligere upubliserte, gir oss historiens ansikter.

Detaljer

Forlag
Vigmostad Bjørke
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788241961052
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vi blir neppe nogensinne mange her:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv