Min side Kundeservice Bli medlem

Om artenes opprinnelse gjennom det naturlige utvalg, eller De begunstigede rasenes bevarelse i kampen for tilværelsen

Denne boka ble øyeblikkelig en sensasjon da den kom ut i 1859. Førsteopplaget ble utsolgt på dagen, verket ble snart oversatt til de fleste europeiske språk, og debatten om utviklingslæren raste i hele Europa. Les mer

253,-
E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Boka er et langt argument for evolusjoneteorien. Darwin har et bredt empirisk materiale å vise til, og boka bærer preg av en vitenskapsmanns nøyaktighet og pålitelighet. Hver plante og dyreart, hevder Darwin, frambringer flere avkom enn det er plass og næringsgrunnlag til. Derfor vil mange individer gå til grunne før de rekker å forplante seg. De fleste dukker under i kampen for tilværelsen. Bare de best utstyrte overlever og får avkom. På den måten vil de egenskaper som er nyttige for arten, stadig foredles gjennom formering og naturlig utvalg.

"Mennesket tror i sin arroganse at det er en skapning på høyde med en avgud. Det er mer ydmykt, og mye sannere, tror jeg, å betrakte mennesket som en etterkommer av dyrene."
Charles Darwin i Notatbøkene

 

Detaljer

Forlag
Bokklubben
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788252581720
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Originaltittel
On the origin of species
Nr
8019851

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Om artenes opprinnelse gjennom det naturlige utvalg, eller De begunstigede rasenes bevarelse i kampen for tilværelsen:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv