Meny
Begynnelsen til alt - David Graeber

Begynnelsen til alt

en ny fortelling om mennesket

; David Wengrow ; Hege Mehren (Oversetter)

«Også for en leser uten forutsetninger til å avgjøre hvem som har misbrukt hvis kilder, er det fabelaktig lesning. 40 000 år flyr forbi i selskap av våre fantasifulle, uberegnelige forfedre og -mødre.»

, Morgenbladet
Begynnelsen til alt argumenterer for en ny måte å tenke omkring menneskets historie på. I boka kommer forfatterne med tanker og hypoteser som utfordrer våre vanligste ideer om menneskets sosiale utvikling. Les mer
Vår pris
409,-
Spar
40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 409,-
Spar: 40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Begynnelsen til alt argumenterer for en ny måte å tenke omkring menneskets historie på. I boka kommer forfatterne med tanker og hypoteser som utfordrer våre vanligste ideer om menneskets sosiale utvikling. Graeber og Wengrow viser hvordan slike teorier først dukket opp i det attende århundre som en reaksjon og kritikk av det europeiske samfunnet. Verden er mer kompleks og annerledes enn tidligere antatt, hevder de. Hvordan oppstod jordbruket, byene, demokratiet, ja selve den menneskelige sivilisasjonen?

Dette er en monumental bok med formidabel intellektuell rekkevidde.

«Et dristig ambisiøst verk ... underholdende og tankevekkende». Observer

«For en gave ... Graeber og Wengrow tilbyr en historie fra de siste 30 000 årene som ikke bare er veldig forskjellig fra alt vi er vant til, men også langt mer interessant: strukturert, overraskende, paradoksalt, inspirerende». Atlantic

«Banebrytende og uærbødig ... spennende lesning». The Guardian

«Spenstig og potensielt revolusjonerende ... Dette er mer enn en fortelling om fortiden, det handler om den menneskelige tilstanden i nåtiden». Sunday Times

«En fascinerende, radikal og leken inngang til en tilsynelatende uttømmelig sjanger, menneskehetens store evolusjonshistorie. Den søker intet mindre enn å fullstendig oppheve vilkårene som standardfortellingen hviler på ... lærd, overbevisende og ofte bemerkelsesverdig morsom ... når du først begynner å tenke som Graeber og Wengrow, er det vanskelig å stoppe». Boston Review

«En spektakulær, iøynefallende og banebrytende fortelling om menneskets historie, flammende med ikonoklastiske tilbakevisninger av tradisjonell kunnskap. Full av nye perspektiv er den en fornøyelse å lese». Simon Sebag Montefiore, BBC History

Kåret til årets bok i Sunday Times, Observer og BBC History.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 729
ISBN: 9788202761110
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: The dawn of everything
Format: 23 x 16 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Også for en leser uten forutsetninger til å avgjøre hvem som har misbrukt hvis kilder, er det fabelaktig lesning. 40 000 år flyr forbi i selskap av våre fantasifulle, uberegnelige forfedre og -mødre.»

, Morgenbladet

«Spenstig og potensielt revolusjonerende ... Dette er mer enn en fortelling om fortiden, det handler om den menneskelige tilstanden i nåtiden».»

Sunday Times

«The Beginning of Everything er et livlig, ofte morsomt og anarkisk prosjekt som utvider fantasien vår ved å vise de uendelige mulighetene mennesket sto overfor i en fjern fortid.» - Gideon Lewis-Kraus, New Yorker«Ambisjonen er å velte alt vi trodde vi visste om menneskets opprinnelse og utviklingen av vårt moderne samfunn.»

, The New York Times

«En verdensomspennende gjennomgang av forskningen som de siste tiårene har vist seg å snu de fleste enkeltsporede utviklingsmyter på hodet, men som de fleste av oss knapt har hørt om.»

, Dagens Nyheter (Sverige)

«Menneskets historie blir aldri den samme igjen»

, Morgenbladet

«Det er enormt stimulerende å lese denne kraftanstrengelsen av en bok, som med sine mangfoldige eksempler og perspektiver gir større dybde til historien.» «Begynnelsen til alt er en skikkelig murstein på 700 sider, men den er både fengende og lettlest.»

, NRK

«Ambisjonen er å velte alt vi trodde vi visste om menneskets opprinnelse og utviklingen av vårt moderne samfunn.»

, The New York Times

«Begynnelsen til alt er noe så uvanlig som en bestselgende, hypet big history-bok som tegner menneskehetens historie over 10.000 år med grov pensel og samtidig er en fest å lese.»

, Klassekampen