Begynnelsen til alt

en ny fortelling om mennesket

«En verdensomspennende gjennomgang av forskningen som de siste tiårene har vist seg å snu de fleste enkeltsporede utviklingsmyter på hodet, men som de fleste av oss knapt har hørt om.»

Dan Jönsson, Dagens Nyheter (Sverige)

Begynnelsen til alt argumenterer for en ny måte å tenke omkring menneskets historie på. I boka kommer forfatterne med tanker og hypoteser som utfordrer våre vanligste ideer om menneskets sosiale utvikling. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Begynnelsen til alt argumenterer for en ny måte å tenke omkring menneskets historie på. I boka kommer forfatterne med tanker og hypoteser som utfordrer våre vanligste ideer om menneskets sosiale utvikling. Graeber og Wengrow viser hvordan slike teorier først dukket opp i det attende århundre som en reaksjon og kritikk av det europeiske samfunnet. Verden er mer kompleks og annerledes enn tidligere antatt, hevder de. Hvordan oppstod jordbruket, byene, demokratiet, ja selve den menneskelige sivilisasjonen?

Dette er en monumental bok med formidabel intellektuell rekkevidde.

«Et dristig ambisiøst verk ... underholdende og tankevekkende». Observer

«For en gave ... Graeber og Wengrow tilbyr en historie fra de siste 30 000 årene som ikke bare er veldig forskjellig fra alt vi er vant til, men også langt mer interessant: strukturert, overraskende, paradoksalt, inspirerende». Atlantic

«Banebrytende og uærbødig ... spennende lesning». The Guardian

«Spenstig og potensielt revolusjonerende ... Dette er mer enn en fortelling om fortiden, det handler om den menneskelige tilstanden i nåtiden». Sunday Times

«En fascinerende, radikal og leken inngang til en tilsynelatende uttømmelig sjanger, menneskehetens store evolusjonshistorie. Den søker intet mindre enn å fullstendig oppheve vilkårene som standardfortellingen hviler på ... lærd, overbevisende og ofte bemerkelsesverdig morsom ... når du først begynner å tenke som Graeber og Wengrow, er det vanskelig å stoppe». Boston Review

«En spektakulær, iøynefallende og banebrytende fortelling om menneskets historie, flammende med ikonoklastiske tilbakevisninger av tradisjonell kunnskap. Full av nye perspektiv er den en fornøyelse å lese». Simon Sebag Montefiore, BBC History

Kåret til årets bok i Sunday Times, Observer og BBC History.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
729
ISBN
9788202761110
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
The dawn of everything
Format
23 x 16 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«En verdensomspennende gjennomgang av forskningen som de siste tiårene har vist seg å snu de fleste enkeltsporede utviklingsmyter på hodet, men som de fleste av oss knapt har hørt om.»

Dan Jönsson, Dagens Nyheter (Sverige)

«The Beginning of Everything er et livlig, ofte morsomt og anarkisk prosjekt som utvider fantasien vår ved å vise de uendelige mulighetene mennesket sto overfor i en fjern fortid.» - Gideon Lewis-Kraus, New Yorker«Ambisjonen er å velte alt vi trodde vi visste om menneskets opprinnelse og utviklingen av vårt moderne samfunn.»

Jennifer Schuessler, The New York Times

«Også for en leser uten forutsetninger til å avgjøre hvem som har misbrukt hvis kilder, er det fabelaktig lesning. 40 000 år flyr forbi i selskap av våre fantasifulle, uberegnelige forfedre og -mødre.»

Martin Gedde-Dahl, Morgenbladet

«Det er enormt stimulerende å lese denne kraftanstrengelsen av en bok, som med sine mangfoldige eksempler og perspektiver gir større dybde til historien.» «Begynnelsen til alt er en skikkelig murstein på 700 sider, men den er både fengende og lettlest.»

Jonas Hansen Meyer, NRK

«Begynnelsen til alt er noe så uvanlig som en bestselgende, hypet big history-bok som tegner menneskehetens historie over 10.000 år med grov pensel og samtidig er en fest å lese.»

Hans Jacob Orning, Klassekampen

«Spenstig og potensielt revolusjonerende ... Dette er mer enn en fortelling om fortiden, det handler om den menneskelige tilstanden i nåtiden».»

Sunday Times

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Begynnelsen til alt:

Koieboka
-40 %

Koieboka

Thor Gotaas
Innbundet 
269,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skammen
-40 %

Skammen

Annie Ernaux
Innbundet 
209,- 349,-
 

Afrika

Tore Linné Eriksen
Innbundet 
454,- 499,-
 

Sapiens

Yuval Noah Harari
Innbundet 
409,- 449,-
 
Hegel
Ny!

Hegel

Sigurd Hverven
Innbundet 
399,-
 

Bibelen

Kjell Arild Pollestad
Innbundet 
682,- 749,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv