Min side Kundeservice Bli medlem

Bokhandleren i Kabul

et familiedrama

"En eksepsjonelt vellykket bok, umulig å klassifisere: Midt mellom en roman av Tolstoy og beskrivelsene til etnografen Oscar Lewis. Et svimlende dykk ned i den hemmelige, intime verden til afghanske kvinner."

Le Monde

To uker etter terrorbombingen i New York, dro Åsne Seierstad til Afghanistan som krigskorrespondent for skandinavisk presse og media. Etter nyttår flyttet hun inn hos en afghansk storfamilie i Kabul. Med utgangspunkt i denne familien, skriver hun om landets skjebne, dets sår og drømmer om helbred. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

To uker etter terrorbombingen i New York, dro Åsne Seierstad til Afghanistan som krigskorrespondent for skandinavisk presse og media. Etter nyttår flyttet hun inn hos en afghansk storfamilie i Kabul. Med utgangspunkt i denne familien, skriver hun om landets skjebne, dets sår og drømmer om helbred. Gjennom nære portretter av familiemedlemmene leser vi om frieri og giftermål, undertrykking og maktmisbruk, forbrytelse og straff.

I Bokhandleren i Kabul trer Afghanistan frem som et mangfoldig land, med sin kulturelle rikdom og sine selvmotsigelser - fra bokbrenning på gaten til nære scener i familien. Seierstad formidler historien om et folk som er utmattet av krig, om apati og desperasjon, historien om et land i ruinenes støv, men også om en spirende vår og folks forsiktige håp om en annen fremtid.

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
282
ISBN
9788202225247
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2003
Originaltittel
Bokhandleren i Kabul
Format
18 x 11 cm
Priser
Bokhandlerprisen 2002
Serie
Cappelens utvalgte billigbøker

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"En eksepsjonelt vellykket bok, umulig å klassifisere: Midt mellom en roman av Tolstoy og beskrivelsene til etnografen Oscar Lewis. Et svimlende dykk ned i den hemmelige, intime verden til afghanske kvinner."

Le Monde

"The result is stunning ... The Bookseller of Kabul reads like a beefed up, bedroom version of the Samuel Huntington's Clash of Civilisations."

Observer

"An intimate portrait of Afghani people quite unlike any other book available on the country. It is a compelling read."

Sunday Times

"... this is a remarkable portrait, with deftly woven accounts of weddings and journeys, books and bookselling, relations and squabbles, firmly anchored by pleasing details about food and customs, all set against the backdrop of a derelict city, filthy and crammed but not defeated."

Independent

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Bokhandleren i Kabul:

M

Antonio Scurati
Innbundet 
436,- 479,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kongen

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-
 

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv